Şomaj tehnic trei luni la UEF Motru

292
Salariaţii Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru, aflată în subordinea SNLO, sunt în şomaj tehnic de la jumătatea lunii iunie. Salariaţii vor rămâne acasă timp de trei luni de zile şi asta deoarece unitatea este lipsită de comenzi. Angajaţii unităţii conduse de liderul conservator, Ilie Petrescu, vor reveni la muncă abia pe data de 15 septembrie. Şeful UEF Motru, Ilie Petrescu, este nemulţumit de problemele pe care le are unitatea pe care o conduce.

Acesta este supărat că în Gorj vin tot felul de firme care fac lucrări deşi, în opinia lui, nu toate sunt în regulă. În ciuda contractelor încheiate de societăţile din afara judeţului, UEF este aproape trasă pe dreapta şi trebuie să participe la licitaţii cerând preţuri foarte mici, asta doar pentru a le da oamenilor ceva de muncă. Mai mult, din cauza SNLO, cei 140 de salariaţi de la UEF sunt în şomaj tehnic de pe 15 iunie. Oamenii vor trebui să stea acasă trei luni, asta deoarece unitatea trebuie să respecte deciziile SNLO.

Are o lucrare la CE Rovinari
Petrescu a câştigat în urmă cu peste o lună de zile o lucrare la Complexul Energetic(CE) Rovinari. Contra sumei de 80 000 de lei, societatea va realiza la unitatea energetică activităţi de denisipare la forajele deja existente. Firma gorjeană a cerut la licitaţie un preţ mai mic cu 40 000 de lei decât o altă firmă de profil din Constanţa. Reprezentanţii societăţii, aflate în subordinea SNLO, au cerut un preţ destul de mic, care acoperă cu greu costul lucrării, din teama că investiţia ar putea încăpea pe mâinile unor firme, numite de directorul UEF Ilie Petrescu, drept ,,făcătură”. Directorul societăţii gorjene s-a arătat revoltat şi atunci de faptul că tot mai multe firme din afară câştigă licitaţii de lucrări în Gorj, fapt ce dezavantajează societăţile autohtone. Salariaţii UEF Motru au realizat, în ultimul timp, câteva foraje la Polata şi la Preajba.
Datorii la greu
Ilie Petrescu conduce Unitatea de Execuţie Foraje Motru de nici o jumătate de an, dar încă de la început directorul s-a plâns de problemele financiare cu care se confruntă această societate. Acesta declară că unitatea are datorii la stat şi sume mari de bani de încasat de la beneficiarii lucrărilor realizate de cei peste 140 de salariaţi de la UEF. Numai la fisc UEF Motru are de achitat 5 miliarde de lei vechi iar datoriile nu se opresc aici. Petrescu a solicitat sprijinul SNLO pentru a ieşi din impasul financiar şi a obligat salariaţii, iniţial, să accepte să lucreze trei zile pe lună, fără plată.
Doina Turdăşan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here