Soluţia lui Filip, anti-disponibilizări

269

filipPrimarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, s-a implicat şi el în problema acută a disponibilizărilor din minerit şi energie, cu atât mai mult cu cânt pe raza localităţii pe care o conduce se află complexul energetic. Edilul susţine că le-a propus sindicaliştilor dar şi administraţiei de la CE Rovinari să le reducă salariile angajaţilor unităţii cu 10% pentru a scăpa de disponibilizări.

Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene nu stau impasibili acum când valul disponibilizărilor ameninţă Gorjul. Edilul oraşului Rovinari, Dorin Filip, este astfel unul dintre cei care s-a implicat pentru găsirea unor soluţii anti-disponibilizare, cu atât mai mult cu cât Rovinariul va fi afectat economic de reducerea posturilor pentru cei peste 900 de salariaţi de la complexul energetic din localitate. ,,Eu am venit cu propunerea, în urma discuţiilor cu liderii de sindicat să se ia următoarea măsură: să se diminueze salariile cu 10% la toţi angajaţii, pentru că ei lucrează la stat. De la noi de la primării s-a luat 25% dar de la ei nu s-a luat niciun leu. Diminuarea cu 10% a salariilor, care nu înseamnă prea mult pentru energeticieni deoarece ei primesc sau au un salariu de peste 60 de milioane, ar însemna să le păstrăm locurile de muncă.

Şi dacă se va face o diminuare de salariaţi ar trebui să se umble undeva şi la TESA că sunt prea mulţi pe acolo prin birouri”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari.

Disponibilizările de la unităţile energetice sunt însă un lucru cert, în acest an urmând să se disponibilizeze în jur de 2000 de salariaţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here