Solarii construite gratuit pentru trei familii din Câlnic

4224

Primele trei solarii gratuite, construite în baza proiectului care se numește „Renașterea satului agricol gorjean”, al PUSL Gorj, ,,au adus bucurie în rândul beneficiarilor din comuna Câlnic”, anunță liderul de partid, Dumitru Miroiu. Este vorba despre o mamă cu șapte copii, un cuplu fără posibilități financiare, și despre o familie cu doi copii a căror mamă are probleme medicale grave, având dizabilități.
,,Aceștia au primit astfel un sprijin pentru a pune pe masa familiilor lor niște produse curate, ecologice, sănătoase și cu cheltuieli minimale, având în vedere cât sunt prețurile legumelor din piață. Sunt produse ieșite din mâinile lor, fără otrăvurile cu care sunt importate legumele din tot soiul de țări non-UE, păstrându-se totodată și gustul acela specific al legumelor românești. Campania continuă, căutările de noi beneficiari continuă și ele. Pentru că, așa cum s-a stabilit de la început, acest program se adresează, în primul rând, persoanelor cu posibilități materiale mai reduse și nu sunt cadouri pentru tot felul de prieteni de conjunctură, de cunoștințe, pile și relații, oameni cu posibilități materiale dar vânători de chilipiruri.
Mai mult decât încurajator este însă faptul că această campanie de construcție de solaria, oferite gratuit unor beneficiari cu posibilități materiale mai reduse, a ajuns și la urechile unor oameni de suflet, care au dorit să aibă și ei o contribuție în sprijinirea unei astfel de idei. Doamna europarlamentar PUSL Maria Grapini, politician recunoscut ca un om de suflet și săritor în ajutorul unor astfel de idei, a donat deja suma de 1.500 de euro, întinzând o binevenită mână de ajutor pentru demararea mai puternică a acestui program.
Iată că ideile bune, bine aplicate, chiar dacă nu vin de la formațiuni politice aflate la putere sau în parlament, pot avea succes în rândul oamenilor, dacă oamenii simt că sunt făcute din suflet, spre binele lor și mai ales că nu îi costă nimic pe beneficiari. În vreme ce alte „partide” își pierd, prin acțiunile lor, până și dreptul moral de a se numi partide, naționale, liberale, sociale sau democrate, PUSL dovedește că nu degeaba este un partid UMANIST, un partid SOCIAL, căruia îi pasă de români și de România, așa cum și nouă, filiala locală a PUSL, iată, prin faptele noastre, arătăm că ne pasă de gorjenii noștri și de Gorj. Una dintre familii a și plantat răsadurile”, a mai spus liderul Dumitru Miroiu.
M.C.H.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here