Șoferul unei firme de transport din Mehedinți, amendat cu 9000 de lei pentru că nu a vrut să transporte gratuit un gorjean

552

Luna trecută, șoferul unei firme de transport din Mehedinți, care a garat în Autogara Târgu-Jiu pentru a ridica călătorii care voiau să ajungă la Timișoara, a refuzat să accepte un bilet gratuit de călătorie pentru un fost deținut politic din Gorj. La controlul efectuat pe traseul respectiv de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, șoferul a fost amendat pentru acest refuz, care contrazicea prevederile legii care stipulează anumite drepturi pentru persoanele cu handicap, foștii deținuți politici și veteranii de război. Șoferul firmei Real Construct Management din Mehedinți a fost astfel amendat cu 9000 de lei pentru încălcarea în cauză, întocmindu-i-se un proces verbal cu această ocazie.

IMG_9417Persoana vătămată se afla în autobuz și a prezentat biletul gratuit de călătorie, însoțit de acte doveditoare, care nu fusese luat în calcul de șoferul mașinii. Omul plătise costul călătoriei, deși beneficia gratuit de 12 astfel de călătorii. Pentru că a fost pus în astfel de situații de mai multe ori, gorjeanul în cauză intenționează să facă o plângere, prin care să ceară daune morale, firmei transportatoare în cauză, șoferul, în opinia omului, nefiind vinovat decât că a executat ordinul șefilor lor. De altfel, firma nu a fost amendată, ci doar salariatul.
A.Stoica

sofer amendat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here