Șoferul ucigaș din Tismana a scăpat de cătușe

306

Veste bună pentru tânărul din Tismana acuzat de procurori că în urmă cu aproape trei ani și-ar fi omorât iubita într-un accident rutier, după care le-a declarat anchetatorilor că fata se afla la volan, deși cercetările au arătat că lucrurile nu au stat deloc așa. Reținut 24 de ore și arestat preventiv săptămâna trecută pentru 30 de zile în baza unui mandat emis de Judecătoria Târgu Jiu, tânărul respectiv a primit ieri o decizie favorabilă la Tribunalul Gorj, după ce a contestat arestarea sa. Magistrații au decis să îl plaseze sub control judiciar, timp în care el trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților.
„Admite contestaţia formulată de contestatorul inculpat Geagu Sergiu Adrian împotriva încheierii nr.1 din 07 ianuarie 2016 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Tg-Jiu în dosarul nr. 154/318/2016. Desfiinţează încheierea şi rejudecând: Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Geagu Sergiu Adrian. Ia faţă de inculpatul Geagu Sergiu Adrian măsura controlului judiciar pe o pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 12.01.2016 şi până la 11.03.2016, inclusiv În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; 2. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Poliţia oraşului Tismana, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”, au decis judecătorii.
Verdictul de ieri nu mai poate fi contestat și, ca urmare, Geagu va fi pe parcursul anchetei sub control judiciar, măsură care, cel mai probabil, va fi prelungită o perioadă mai mare de timp, în funcție de cum se vor încheia cercetările, dar și procesul care va urma în cursul acestui an.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here