Șoferiță condamnată pentru conducere fără permis

490

O tânără din Gorj a fost condamnată la un an de închisoare, cu suspendare, pentru conducere fără permis. Șoferița de ocazie a fost oprită de poliție în trafic, la un control de rutină. Se întâmpla anul trecut, în luna iunie, pe DJ 675 C – Baia de Fier.

Polițiștii au făcut verificări în baza de date a Poliției Române și au constatat că tânăra de 21 de ani, din Târgu-Jiu, nu figurează cu permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Șoferița a fost reținută pentru 24 de ore.
În timpul audierii, tânăra a recunoscut săvârșirea faptei. „Cu ocazia audierii în calitate de suspectă, inculpata a arătat că a condus autoturismul marca Ford Fiesta, la insistențele suspectului (…), tatăl concubinului său, pe care l-a întâlnit în centrul comunei Baia de Fier, autoturismul fiind parcat pe o stradă, inculpata neputând preciza cine a condus autoturismul până în acel loc”, potrivi rechizitorului.
Pentru conducere fără permis, tânăra a fost condamnată la 9 luni de închisoare, însă pedeapsa a fost contopită cu o alta, tot de 9 luni, pentru mărturie mincinoasă. „(…) s-a dispus contopirea pedepselor, aplicând inculpatei pedeapsa de 9 luni închisoare sporită cu 3 luni, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă a închisorii de 1 an”, a decis instanța, care a dispus suspendarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În plus, tânăra va trebui să presteze și 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. „În baza art.72 alin.1 Cod penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatei durata reţinerii de la 15.06.2021 până la data de 16.06.2021 şi durata reţinerii de la data de 13.01.2021 la data de 14.01.2021. Definitivă”, au decis, la sfârșitul lunii aprilie, magistrații Curții de Apel Craiova.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here