Şoferii îşi vor recupera taxa pe poluare pentru autovehicule, eşalonat

324

Şoferii gorjeni îşi recuperează cu întârziere banii pe care statul i-a luat ilegal de la ei prin taxa de poluare încasată în 2012. Banii nu vor veni toţi odată, ci în rate eşalonate pe cinci ani.

Potrivit unui ordin recent publicat în Monitorul Oficial, contribuabilii care au obţinut, în baza unei hotărâri judecătoreşti executorii, dreptul la restituirea sumelor reprezentând taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule vor putea să-şi recupereze banii într-un interval de 5 ani, eşalonat în cuantum de 20% pe an.
Cei care au obţinut o hotărâre judecătorească pentru recuperarea banilor trebuie să depună o cerere la Fisc sau la Administraţia Fondului pentru Mediu. Cererea trebuie să fie însoţită de hotărârea judecătorească executorie în copie legalizată, o copie a actului de identitate şi împuternicirea reprezentantului legal – dacă este cazul.
Cererea se soluţionează în termen de 45 de zile de la înregistrare.
“A venit un ordin comun al Ministerului Finanţelor Publice şi a Ministerului Mediului. Sumele pe care persoanele le obţin prin diverse hotărâri judecătoreşti se eşalonează pe o perioadă de cinci ani. În fiecare an din cei cinci se acordă 20% din suma care trebuie plătită, actualizată cu rata inflaţiei la data plăţii. Plata se face, în primul an, la o lună de zile după ce s-a obţinut graficul de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar în anii următori, în luna aprilie dacă s-a depus cerea în semestrul I sau în luna noiembrie dacă s-a depus în semestrul II”, a precizat Marin Ciumag, şeful Agenţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here