Şoferii gorjeni, verificaţi de poliţiştii rutieri

156

radareamenzisoferi-1312911441Poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Pe parcursul acestor acţiuni, 60 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, depăşire neregulamentară sau conducerea unor autovehicule ce nu corespundeau din punct de vedere tehnic.

Acţiunile derulate în trafic pe parcursul zilei de luni, 22 august, de către poliţiştii rutieri au avut, în principal, un caracter preventiv, în scopul conştientizării conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie şi determinării acestora să adopte o conduită responsabilă şi preventivă în trafic. Nerespectarea regimului legal de viteză, depăşirea neregulamentară, conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice – principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, au fost sancţionate cu fermitate de poliţiştii rutieri care acţionau în zonele cu risc mărit de victimizare. 45 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că circulau cu o viteză peste limita admisă de lege, 3 pentru depăşire neregulamentară şi 12 pentru că au pus în circulaţie autovehicule ce nu corespundeau din punct de vedere tehnic. 8 dintre aceşti conducători auto au devenit pietoni, întrucât pe lângă sancţionarea contravenţională, poliţiştii au dispus şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru o perioadă cuprinsă între 30 şi 90 de zile. Nici celelalte categorii de participanţi la trafic – pietoni, conducători de mopede, biciclişti, căruţaşi, nu au scăpat neverificate de poliţiştii rutieri. În urma acţiunii poliţiştilor au fost constatate 2 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 135 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 10 permise de conducere iar 14 certificate de înmatriculare au fost retrase.

A rămas fără permis după ce a fost prins băut la volan

Unul dintre şoferii care a rămas fără permis de conducere în urma acţiunilor poliţiştilor rutieri este T.C., din Târgu-Jiu. Astfel, în noaptea 22 august, la ora 01:30, poliţiştii Biroului Rutier Târgu-Jiu l-au identificat pe bărbatul de 32 de ani în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Unirii, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, T.C. a prezentat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri l-au condus la Spitalul Judeţean Gorj, unde i-au fost recoltate două probe biologice la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere şi au întocmit pe numele bărbatului dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Amenzi de 5000 de lei pentru 16 şoferi

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, în colaborare cu reprezentanţi ai A.R.R. Gorj, au desfăşurat o acţiune punctuală pe DN 67 Motru – Calea Severinului, pentru identificarea acelor conducători auto care conduc pe drumurile publice autovehicule ce nu corespund din punct de vedere tehnic. Din cele 34 de autovehicule controlate, în 16 situaţii s-a impus sancţionarea contravenţională a conducătorilor auto cu amenzi în cuantum de 5.020 lei. Principalele nereguli constatate: autovehicule care aveau montate anvelope uzate peste limita admisă, vehicule care nu erau asigurate de răspundere civilă în caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie, conform legii, autovehicule care, în mers sau staţionare, emanau noxe peste limita legal admisă. De asemenea, a fost identificat un conducător auto care avea montată pe autovehicul, instalaţie GPL neomologată, conform legii. Poliţiştii au retras 9 certificate de înmatriculare şi au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere, şoferul sancţionat aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here