Şoferii gorjeni, sancţionaţi de poliţişti

180

_MG_8594Peste 100 de abateri rutiere într-o singură zi. Acesta a fost bilanţul acţiunilor desfăşurate luni de poliţiştii gorjeni pe şoselele din judeţ. Deşi acţiunile acestora au vizat în principal diminuarea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, nu au fost trecute cu vederea nici celelalte abateri constatate pe drumurile publice.

Astfel, 12 conducători auto au rămas fără permisul de conducere iar alţi 6 s-au ales cu certificatele de înmatriculare retrase.

Peste 150 de autovehicule au fost oprite în trafic şi controlate în cadrul acţiunii desfăşurate luni, 5 septembrie, de poliţiştii gorjeni pe şoselele din judeţ. Acţiunile au vizat în principal continuarea procesului de diminuare a numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere produse din vina conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză dar poliţiştii nu au trecut cu vederea nici celelalte abateri constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşire neregulamentară, neacordare de prioritate etc. Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit aparatele destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor. Au fost oprite în trafic şi controlate peste 150 de autovehicule, 45 de mopede şi motociclete, precum şi 30 de autoturisme care circulau în regim de taxi. Poliţiştii au constatat 124 de abateri de la normele rutiere, majoritatea acestora vizând încălcări ale regimului legal de viteză (38), conducerea unor autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice (16), conducerea unor autovehicule de către şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice (4), neacordare de prioritate (5), neportul centurii de siguranţă (14) şi traversarea neregulamentară (7).

Suspectat că şi-a falsificat permisul de conducere

Unul dintre şoferii sancţionaţi de poliţiştii gorjeni în cursul zilei de luni este un bărbat din Ţânţăreni, suspectat că a circulat cu un permis de conducere falsificat. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, în după-amiaza zilei de luni, în jurul orelor 14:15, poliţişti ai Biroului Rutier Târgu-Jiu, în timp ce acţionau pe DN 67, au oprit pentru verificări un autoturism înmatriculat în străinătate. La volanul autovehiculului a fost identificat un bărbat de 33 ani, din comuna Ţânţăreni, care a prezentat poliţiştilor un permis de conducere emis de autorităţile italiene, posibil falsificat. Poliţiştii au ridicat permisul de conducere în vederea expertizării. De asemenea, pe numele bărbatului au întocmit acte premergătoare sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Sancţiuni de 29.000, într-o singură zi

În urma acţiunilor desfăşurate luni pe şoselele din Gorj, poliţiştii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare, au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 12 permise de conducere, din care: 4 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice, 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, unul pentru depăşire neregulamentară, 5 pentru neacordare de prioritate şi au constatat o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a depăşit suma de 29.500 lei.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here