Şoferii beţi, lăsaţi fără permis

200

Mai mulţi conducători auto, depistaţi de poliţiştii gorjeni în timp ce conduceau autoturisme pe drumurile din judeţ, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, au rămas fără permis. Ei sunt acum cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În dimineaţa zilei de 20 iulie, la orele 05:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru au depistat în trafic un tânăr de 24 ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism pe str. Minerului, din localitate, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cursul aceleiaşi zile, în jurul orelor 06:10, poliţiştii din oraşul Bumbeşti-Jiu au tras pe dreapta un bărbat în vârstă de 31 ani, din localitate, care conducea o autoutilitară pe str. Bumbeşti, având o concentraţie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. O oră mai târziu, poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Turburea au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 40 ani, din comuna Sadova, judeţul Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 79 Ţânţăreni, din direcţia Târgu-Jiu spre Filiaşi, având o concentraţie de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în cursul zilei de 20 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier au tras pe dreapta un tânăr de 26 de ani, din Crasna, care conducea un autoturism pe DJ 661, având o concentraţie de 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din Novaci depistau un trafic un conducător auto, identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, care conducea o autoutilitară pe DC 22 A Polovragi, având o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi aceşti conducători auto au fost conduşi de poliţişti la o unitate medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele lor fiind constituit câte un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.
De asemenea, poliţiştii le-au reţinut acestora permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here