Şoferi, tentaţi de Bachus

335
1Patru dosare penale şi 14 permise de conducere reţinute. De asta au avut parte, în acest week-end, şoferii care, după ce au “gustat” puţin alcool, au avut drum pe şoselele din judeţul nostru. Aceştia au avut însă ghinionul să dea nas în nas cu poliţiştii rutieri.

Vizaţi au fost conducătorii auto care uită una dintre cele mai importante reguli ale şoferiei şi anume faptul că nu trebuie să consume alcool înainte să urce la volan. Aşa se face că o patrulă mixtă din cadrul Poliţiei municipiului Motru şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj l-a depistat pe Nicolae N., de 42 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală între Lupoaia şi Motru. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, la testarea cu aparatul etilotest, şoferul prezentând o concentraţie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. De vigilenţa poliţiştilor gorjeni nu a scăpat nici un bucureştean. Lucrătorii Serviciului Rutier Gorj l-au depistat pe P. Dorin, de 38 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 664 B, în localitatea Stăneşti. Acesta prezenta o concentraţie de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt şofer surprins în offside a fost Ovidiu P., de 24 ani, din comuna Roşia de Amaradia. Acesta a fost surprins de către poliţiştii novăceni în timp ce conducea un autoturism în localitatea Roşia de Amaradia. În urma testării s-a constatat că are o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Accident cu aburi de alcool
Un alt şofer “aburit” a atras atenţia poliţiştilor, de data aceasta într-un mod mai grav. Nicolae N., de 32 de ani, din Târgu-Jiu a fost implicat într-o tamponare după ce consumase băuturi alcoolice şi please cu maşina. Incidental a avut loc pe raza localităţii Scoarţa. “În dimineaţa zilei de 28.02.2010, orele 05:05, lucrătorii Postului de Poliţie Scoarţa au fost sesizaţi prin apelul SNUAU 112 despre faptul că pe DN 67 Scoarţa, a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, a declarat Daniel Tică, ofiţerul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj. În urma cercetărilor s-a stabilit că târgujianul implicat prezenta o concentraţie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toţi aceşti şoferi sunt cercetaţi pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală. Acestora li se mai adaugă şi alţii, peste 200, care nu au respectat prevederile Codului Rutier. Valoarea sancţiunilor aplicate de poliţiştii rutieri a depăşit suma de 34.000 lei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here