Şoferi morţi de beţi, depistaţi în trafic

255

Moş Crăciun le-a adus mai multor şoferi în dar dosare penale. Asta după ce au fost prinşi conducând autoturisme pe drumurile publice, deşi aveau alcoolemii cu mult peste limita legală.
Unul dintre şoferii respectivi s-a ales cu dosar penal în Ajunul Crăciunului, după ce modul în care acesta conducea maşina le-a atras atenţia celorlalţi participanţi la trafic. „La data de 24 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 35 de ani, din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că pe D.N. 66, localitatea Bâlteni, un autoturism este condus de o persoană aflată în stare de ebrietate. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului, a reieşit faptul că pe D.N. 66 localitatea Moi, a fost depistat autoturismul în cauză, care era condus de un bărbat, de 56 de ani, din comuna Bâlteni. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,90 mg/litru alcool în aer expirat, ulterior a fost condus la spitalul orăşenesc Rovinari unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Pe numele şoferului respectiv a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Un astfel de dosar penal a fost întocmit şi pe numele unui târgujian în vârstă de 33 de ani, chiar în ziua de Crăciun, după ce acesta a fost depistat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Geneva, având o concentraţie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ziua următoare, poliţiştii din cadrul din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti au identificat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din municipiul Craiova, judeţul Dolj, care conducea un autoturism pe D.N. 67 B, localitatea Logreşti, având o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi au depistat în trafic un tânăr, de 27 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67, având o concentraţie de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi aceştia doi sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

Două evenimente rutiere, acelaşi vinovat
Un alt şofer s-a ales cu dosar penal duminică după ce s-a urcat beat la volan şi a sfârşit prin a fi implicat în două evenimente rutiere soldate, din fericire, doar cu pagube materiale. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 59 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Titulescu, fiind implicat în două evenimente rutiere soldate cu pagube materiale, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Anchetat după ce a refuzat să sufle în etilotest
Dosar penal a fost întocmit şi pe numele unui şofer care, tras pe dreapta de poliţişti, a refuzat să sufle în etilotest sau să-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. „Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi au depistat în trafic un bărbat, de 44 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 665, localitatea Baia de Fier. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, ulterior refuzând şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here