Şoferi depistaţi, în weekend, beţi la volan. Dosare penale!

679

La data de 24 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au fost sesizați prin apelul 112 de un bărbat, cu privire la faptul că un consătean a dat cu tractorul peste bicicleta sa, în timp ce se afla  pe raza comunei Slivileşti. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului utilajului agricol, în vârstă de 49 de ani, din comuna Slivileşti, a rezultat o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti Jiu a identificat în trafic un bărbat de 48 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66, din direcția Bumbești Jiu spre Târgu Jiu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,45 mg/l.

La data de 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din municipiul Târgu Jiu, care a condus un autoturism, pe raza localității Preajba Mare, având o concentraţie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au identificat în trafic un localnic de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 2,14 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală  Novaci au depistat un bărbat de 43 de ani, din comuna Broșteni, județul Mehedinți, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67  Bengești Ciocadia, iar în urma testării a rezultat o concentrație de 0,48 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Târgu Jiu a depistat un târgujian de 40 de ani care conducea un autoturism, pe strada Calea Severinului, având o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot la data de 25 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au depistat un bărbat de 50 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Dumbrava, din localitate, iar în urma testării a rezultat o concentrație de 0,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 aprilie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Țicleni au oprit în trafic, pe DJ 674 A Ţicleni, un autovehicul condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate, care se deplasa  pe DJ 674 A din direcția Țicleni către Târgu Jiu. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți conducătorii auto au fost însoțiți la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența alcoolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here