Şoferi cercetaţi pentru săvârşirea de infracţiuni rutiere

225

Mai mulţi conducători auto s-au ales la sfârşitul săptămânii trecute cu dosare penale după ce au fost prinşi de poliţişti pe picior greşit. Cei mai mulţi dintre aceştia nu aveau dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alţii fie se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, fie circulau cu autovehicule neînmatriculate.

Vineri, de exemplu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au identificat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Padeş, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Padeş, fără a poseda permis de conducere. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Tot vineri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au fost sesizaţi prin apelul 112 cu privire la faptul că un bărbat de 46 de ani, din comuna Padeş, conduce pe D.J. 671 – Padeş, un autovehicul fără să posede permis de conducere. Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Şi în acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. Dosar penal a fost întocmit şi pe numele unui tânăr de 18 ani, din Peştişani, depistat, sâmbătă, de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Victoriei, de asemenea fără a deţine permis de conducere, precum şi pe cel al unui tânăr de 19 ani, din Ploştina, identificam, duminică, de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru, în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat pe D.N. 67, fără a deţine permis de conducere. În vizorul oamenilor legii au mai intrat un bărbat de 35 de ani, depistat, duminică, de poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti în timp ce conducea un autoturism pe strada Trandafirilor, având permisul suspendat, dar şi un bărbat de 36 de ani, din Petroşani, prins de poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Polovragi în timp ce conducea un autovehiculul pe D.N. 67, din localitate, având, de asemenea, suspendat dreptul de a conduce. Cu dosar penal s-a mai ales şi un bărbat de 36 de ani, din Craiova, depistat de poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Godineşti şi Padeş în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 67 D, localitatea Apa Neagră, având suspendat dreptul de a conduce.
Alţi doi gorjeni, un bărbat de 38 de ani, din Negomir, şi un tânăr de 20 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti după ce au fost prinşi circulând cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Au fost prinşi băuţi la volan
Dosare penale au mai întocmit poliţiştii şi pe numele unor şoferi prinşi băuţi la volan. Este vorba de un târgujian de 49 de ani, depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliție Rurală Târgu Cărbuneşti în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 662, comuna Aninoasa, având o concentraţie de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi de un tânăr de 24 de ani, tot din Târgu-Jiu, prins de poliţiştii din municipiu în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Constantin Brâncuşi, având o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii sunt acum cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

A refuzat să sufle în etilotest
Cu dosar penal s-a mai ales şi un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Novaci, care, tras pe dreapta de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier, a refuzat categoric atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. El este acum cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here