Şoferi beţi sau fără permis, sancţionaţi de poliţişti

215

Mai mulţi gorjeni s-au ales cu dosare penale zilele trecute după ce fie s-au urcat morţi de beţi la volan, fie au condus un autoturism fără a avea acest drept. Printre aceştia se numără şi un adolescent în vârstă de 16 ani, din Polovragi, depistat în timp ce conducea maşina unui prieten pe drumul sătesc Polovragi.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Târgu-Jiu, a fost prins sâmbătă seara de poliţiştii din Tismana în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o concentraţie alcoolică peste limita legală. Sub aspectul comiterii aceleiaşi infracţiuni este cercetat un alt conducător auto din Târgu-Jiu, depistat de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, pe raza comunei Leleşti, având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Adolescent de 16 ani, prins la volanul unui autoturism
Cu dosar penal s-a ales şi un adolescent în vârstă de 16 ani, din Polovragi, depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Novaci în timp ce conducea un autoturism pe drumul sătesc Polovragi, fără a poseda permis de conducere. „În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredinţat spre a-l conduce de E.V., de 29 ani, din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, care se afla împreună cu acesta în autoturism. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi încredinţarea spre a conduce pe drumurile publice un autoturism unei persoane care nu posedă permis de conducere”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Un alt conducător auto din judeţul Gorj este cercetat de poliţişti după ce a fost prins conducând un autoturism pe raza oraşului Târgu-Cărbuneşti, deşi avea permisul de conducere suspendat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here