Șoferi, atenție! Peste 300 de amenzi în două zile!

4954

* Printre cei sancționați se numără și peste 100 de bicicliști

Polițiștii gorjeni au desfășurat acțiuni în tot județul, în zilele de 2 și 3 noiembrie. Scopul acestor controale este creșterea gradului de siguranță rutieră, informează Inspectoratul de Poliție Județean Gorj.

Astfel, polițiștii de la Rutieră au avut în vedere impunerea respectării normelor rutiere, în rândul conducătorilor de mopede, biciclete şi trotinete electrice, precum și identificarea şi sancționarea participanţilor la traficul rutier, care, prin încălcarea normelor rutiere, creează riscuri pentru siguranţa tuturor categoriilor de participanți la trafic.

Controalele vor continua
Un alt obiectiv al acțiunilor, arată IPG Jorj, a fost conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 320 de sancțiuni contravenționale, din care 209 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep., privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravențională față de 113 bicicliști și 5 conducători de mopede. Acțiunile polițiștilor gorjeni vor continua și în perioada următoare pentru un trafic rutier în siguranță, mai anunță instituția.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here