Șofer pe microbuzul școlar, arestat la domiciliu

334

După trimiterea în judecată, tânărul de 25 de ani, din comuna Vladimir, acuzat că pe 19 iunie, l-ar fi agresat pe șeful Postului de Poliție Săulești, magistrații de la Târgu-Cărbunești au luat o nouă decizie în acest dosar. Instanța a hotărât ca angajatul Primăriei Vladimir, pe microbuzul școlar, să stea în arest la domiciliu în timpul procesului. ”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Menţine măsura arestului la domiciliu luată prin încheierea din 28 iunie 2016, pe o durată de 30 de zile, până la data de 3 septembrie 2016”, a stabilit Judecătoria Târgu-Cărbunești. În toată această perioadă, bărbatul nu are voie să comunice cu colegul său de dosar și nici cu omul legii care susține că a fost agresat, în timpul liber. Acesta a cerut o măsură mai blândă în timpul procesului, cum ar fi controlul judiciar, însă acțiunea a fost respinsă. Hotărârea nu este însă definitivă.
Cercetările au fost efectuate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Gabriel Vasile a fost trimis în judecată, alături de un alt tânăr, pentru ultraj și tulburarea liniştii şi ordinii publice. Scandalul a avut loc pe 19 iunie, la un magazin din Vladimir, la care este angajată soția omului legii. Bărbatul în vârstă de 36 de ani se afla în timpul liber și susține că a intervenit să-i despartă pe clienții care s-au certat în unitatea comercială, moment în care unul dintre ei l-ar fi lovit. Șeful de post a declarat că este convins că a fost o răzbunare, întrucât în anul 2014 i-a întocmit dosar penal suspectului pentru tăiere și sustragere de material lemnos. „Am intervenit datorită faptului că prin Legea 218 suntem obligați, nu putem să-i lăsăm să degenereze într-un conflict mai grav. Mai ales că îmi desfășuram activitățile prin zona respectivă și mă știa foarte multă lume, iar acea persoană trebuia să își vadă de treaba dumneaei, să nu mă agreseze în niciun fel, atâta timp cât eu nu am deranjat pe nimeni. A fost un act de răzbunare din partea dumnealui, dat fiind faptul că dumnealui se afla sub influența băuturilor alcoolice și spunea tuturor că îmi arată mie, că mă omoară”, a declarat persoana vătămată Ionuț Ciriperiu, șeful Postului de Poliţie Săulești, pentru Gorjeanul. Rudele suspectului au susținut permanent că șoferul pe microbuzul școlar este nevinovat, deși Poliția a avut altă variantă. ”Tânărul de 25 de ani, din comuna Vladimir, a amenințat și a exercitat acte de violență asupra șefului de Post Poliție Săulești, provocându-i leziuni ce au necesitat îngrijiri medicale, fiind întocmit dosar penal pentru ultraj și lovire sau alte violențe”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

Este în concediu fără plată
Dacă la următoarea înfățișare nu va reuși să scape de arestul la domiciliu, angajatul primăriei Vladimir riscă să-și piardă locul de muncă. ”A fost în concediu de odihnă, pe o perioadă de 21 de zile, iar acum a depus o cerere și este în concediu fără plată”, a declarat o angajată a Primăriei Vladimir. În localitate sunt două microbuze școlare, fiind angajați doi șoferi.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here