Șofer judecat pentru dare de mită. Cât le-a oferit polițiștilor

1306

Un șofer a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Bărbatul, de loc din județul Olt, a fost prins pe picior greșit în Gorj. A vrut să mituiască polițiștii care l-au oprit în trafic, dar a fost denunțat și s-a ales cu dosar penal.

Evenimentul s-a petrecut la mijlocul lunii iulie, pe raza comunei gorjene Căpreni. Doi agenți de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Stoina, în timp ce efectuau activități pe linie de circulație pe DN 6B, în localitatea Căpreni, au oprit pentru control un autoturism marca BMW 640.
Pentru a nu fi amendat, întrucât avea aplicată folie neomologată pe geamurile autoturismului, șoferul le-a oferit polițiștilor inițial 40 de lire, iar ulterior suma de 500 de lei.
Oamenii legii au refuzat mita și l-au denunțat pe șofer, fiind puse la dispoziția organelor de anchetă înregistrările video-audio efectuate cu body-cam-urile din dotarea polițiștilor.
Olteanul s-a ales cu dosar penal, fiind pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data 14.07.2022.
Săptămâna trecută, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Gorj a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății. Decizia a putut fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here