Șofer din Gorj, chemat în judecată de statul german. A depășit viteza cu 16 km/h!

3464

Un șofer de camion din Gorj, care a încălcat regulile de circulație în Germania, a fost chemat în judecată și obligat să achite o amendă de peste 100 de euro.

Nemții au camere de supraveghere în trafic care înregistrează incidentele, apoi trimit amenzile. Șoferii care nu le achită riscă să fie executați silit.
În primăvara anului trecut, gorjeanul a fost surprins de o cameră de supraveghere a traficului depășind viteza cu 16 km/h pe un drum național din Germania, în timp ce se îndrepta spre Leverkusen.
Acum, bărbatul a fost dat în judecată. Judecătoria Târgu-Jiu a admis cererea formulată de autorităţile din Germania. „Recunoaşte şi dispune luarea măsurilor necesare pentru executarea deciziei de impunere a sancțiunii financiare cu titlu de sancţiune financiară pentru săvârşirea contravenţiei pentru conduită contrară normelor de trafic rutier, constând în aceea că la 22.04.2020, orele 03:01, în circumscripția Burscheid, pe drumul naţional B1, la Km 396,00, pe direcţia Leverkusen, ca şofer al autovehiculului marca Scania cu numărul de înmatriculare (…) a depăşit cu 16 km viteza maximă admisă în afara localităţilor, circulând cu viteaza de 76 km/h (după scăderea toleranţei), deşi viteza maximă admisă era de 60 km/h, aplicându-i-se o sancţiune financiară în cuantum de 105,5 de euro şi cheltuieli judiciare sau administrative în cuantum de 28,50 euro, ceea ce reprezintă o sumă totală datorată în cuantum de 133,50 euro aplicată prin decizia din dosarul nr. OWI-1900012105/SB21 din 25.06.2020, definitivă la 28.07.2020”, potrivit sentinței de luni, care nu este definitivă. Gorjeanul are la dispoziție 10 zile să o atace cu apel.
Potrivit legislației europene, statele Uniunii sunt obligate să recunoască și să pună în aplicare sancțiunile rutiere aplicate în alte state membre.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here