Șofer condamnat după ce a fugit de poliție

543

Un șofer din Gorj a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce s-a urcat la volan, deși avea permisul suspendat, și a fugit de polițiștii care îi făcuseră semn să tragă pe dreapta.
„S-a reținut că la data de 29.04.2022, în jurul orelor 23:30, inculpatul a fost depistat de organele de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti în timp ce conducea, pe DE 79 Ţânţăreni, autoturismul marca Ford Focus. Iniţial, inculpatul a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire efectuat de organele de poliţie, a continuat să conducă pe DE 79 Ţânţăreni, încercând să se sustragă controlului, ulterior a oprit singur autoturismul. Din verificările efectuate s-a constatat că inculpatul avea permisul de conducere reţinut de organele de poliţie la data de 22.03.2022 pentru abateri la regimul circulaţiei, fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie, astfel fiind întocmit dosar penal”, potrivit documentelor de la instanță.
Tânărul a recunoscut că avea permisul suspendat pe o perioadă de 120 zile, regretând fapta săvârşită.
Pentru că nu se află la prima abatere de la normele de circulație rutieră, având mai multe condamnări în străinătate pentru infracțiuni contra nomelor de trafic și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, tânărul a fost condamnat la zece luni de închisoare cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani.
În plus, bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Țânțăreni sau a școlii gimnaziale din localitate. Sentința Judecătoriei Târgu-Cărbunești nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here