Șofer băut, oprit de două ori de poliţie în nici 2 ore

1296

Un şofer din Stoina este cercetat penal, după ce, prins băut la volan, și-a văzut de drum, dar la scurt timp a fost tras pe dreapta de un nou echipaj de poliție. Deși faptele s-au petrecut în urmă cu aproape trei ani, nici până acum, dosarul nu a fost soluționat.

La sfârșitul lunii mai a anului 2020, organele de poliție din cadrul Poliției oraș Turceni au depistat în trafic, în jurul orei 02:00, un șofer în timp ce conducea un autoturism Opel pe DJ 674, având o alcoolemie peste limita legală.
În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o valoare de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice și a stabilirii alcoolemiei.
La scurt timp, polițiștii din Turceni au oprit, în jurul orei 04:15, același Opel, pe DJ 673 Broșteni.
„S-a reținut că în data de 25.05.2020, după ce inculpatului i-au fost recoltate mostrele biologice de sânge la Spitalul orășenesc Turceni, acesta a urcat din nou la volanul autoturismului Opel, pe care l-a condus pe drumurile publice, în jurul orei 04:15, fiind oprit de organele de poliție pe DJ 673 Broșteni. În aceste împrejurări, inculpatul a coborât din autoturism pentru a purta discuții cu agenții rutieri, aspect de care a profitat inculpatul (…) care s-a mutat de pe bancheta din spate pe scaunul șoferului, susținând în fata organelor de poliție că el este persoana care a condus autoturismul”, au reținut anchetatorii.
Prietenul șoferului a fost testat cu aparatul etilotest fiind înregistrată o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul nu deține permis de conducere, iar pe parcursul cercetărilor a recunoscut că nu el se afla la volan, vrând doar să-și ajute amicul la ananghie. S-a ales însă cu acuzația de favorizarea infractorului.
În plus, șoferul vinovat le-a spus polițiștilor că în ziua respectivă consumase cu prietenii mai multe sticle de bere cu alcool, de dimineața până seara.
Un judecător de cameră preliminară a dispus, la finalul anului trecut, începerea judecății. Șoferul vinovat a contestat această decizie, susţinând că a formulat cererii şi excepţii în cauză, dar acestea nu au fost analizate de către judecătorul de cameră preliminară de la instanţa de fond, fiindu-i încălcat dreptul la apărare şi la un proces echitabil.
Tribunalul Gorj i-a admis contestația și a trimis cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here