Șofer amendat cu 40.000 de lei

2432

Un șofer din județul Gorj a fost amendat drastic de către inspectorii sanitar-veterinari, în urma unui control în trafic. Sancțiunea de 40.000 de lei a fost aplicată conducătorului unei auto izoterme „pentru întreruperea lanțului frigorific şi pentru faptul că produsele alimentare transportate erau depozitate direct pe pavimentul mașinii, insuficient igienizat”.
În plus, șoferul, care efectua și manipularea produselor, nu a făcut dovada verificării periodice a stării de sănătate.
Potrivit Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Gorj, în ultima săptămână au fost aplicate cinci amenzi, în valoare de 62.400 de lei, unor operatori și persoane fizice din Bustuchin şi Runcu.
Două magazine alimentare au fost amendate cu 10.000 de lei fiecare pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor frigorifice. Pereții şi plafonul prezentau zone întinse de condens, iar vitrinele de refrigerare şi congelatoarele prezentau zone avansate de uzură, depuneri consistente de gheață şi acumulări de murdărie. Au fost identificate lăzi cu fructe depozitate direct pe paviment, neetichetate cu informații complete utile consumatorilor. Pentru depozitarea direct pe paviment a baxurilor de băuturi răcoritoare și apă minerală, cât şi pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare (produse lactate lângă mezeluri şi băuturi), un magazin a fost amendat cu 1.200 de lei.
Aceeași amendă a fost aplicată unui alt magazin alimentar, pentru lipsa monitorizării temperaturii de depozitare a produselor refrigerate şi/sau congelate destinate comercializării şi întrucât personalul angajat nu purta echipament de protecție, anunță DSVSA Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here