Şocul hipotermic, posibila cauză a morţii băiatului rătăcit la Rânca

442
Cauza probabilă a decesului în cazul resturilor umane găsite în zona staţiunii Rânca duminica trecută este „şocul hipotermic”. Conform Poliţiei, specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” au formulat o concluzie preliminară după analizarea resturilor umane găsite duminica trecută la Rânca, resturile respective fiind considerate ca fiind ale lui Costea Velcev, băiatul de 7 ani dispărut din staţiune pe 23 iulie.

Specialiştii încă nu au confirmat oficial faptul că resturile umane găsite în zona Valea Dîlbanului, la 7 km de staţiune, sunt ale lui Costea Velcev, deşi o parte din resturile respective au fost descoperite în hăinuţe identificate de părinţii băiatului ca fiind ale acestuia.

Conform Poliţiei Gorj, după producerea decesului, animalele sălbatice au devorat cadavrul, medicii legişti continuând să cerceteze fragmentele umane descoperite pe 16 august în zona Valea Dîlbanului. Descoperirea resturilor umane în zona amintită s-a făcut în condiţiile în care cu circa două săptămâni înainte suprafaţa respectivă fusese verificată de echipele de căutare, inclusiv de reprezentanţi şi jurnalişti care au mers la circa 300 metri distanţă, unde se află un bârlog de urs. Poliţiştii apreciază că, în asemenea condiţii, resturile umane au fost aduse pe Valea Dîlbanului după ce echipele de căutare au trecut prin zonă.
Ancheta în acest caz este coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, poliţiştii aşteptând acum concluziile finale ale medicilor legişti, inclusiv rezultatele testelor ADN menite să ajute la identificarea resturilor umane care par a fi ale unui copil minor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here