Societăţi care exploatează cărbune, amendate de Garda de Mediu

278

O societate care exploatează cărbune în zona Motru, precum şi o altă firmă care produce mangan la Novaci au fost amendate de comisarii Gărzii de Mediu Gorj.

Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate în luna august, în urma efectuării a 104 controale de către comisarii judeţeni ai Gărzii de Mediu.
“Raportul de control pe luna august s-a concretizat în efectuarea de către echipele noastre a unui număr de 104 controale, din care 95 în domeniul poluării industriale şi 9 în domeniul protejării biodiversităţii. În urma verificărilor, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale. Astfel, o societate care exploatează cărbune în zona Motru a fost sancţionată contravenţional cu suma de 50.000 de lei pentru nerespectarea condiţiilor din autorizaţia de mediu. De asemenea, o altă societate care are activitate de producere a mangalului din zona Novaci a fost amendată cu suma de 10.000 de lei”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.
Totodată, în cursul lunii septembrie comisarii gorjeni ai Gărzii de Mediu efectuează o tematică de control la toate balastierele de pe raza judeţului, raportul de control urmând a fi încheiat la finele lunii curente. “O altă temă a verificărilor sunt microhidrocentralele care funcţionează în siturile naturale protejate. Precizez că se va verifica legalitatea documentelor de funcţionare la balastiere, iar în cazul microhidrocentralelor, dacă este respectată legislaţia privind ariile protejate. Îngrijorător este faptul că în locul celor 12 – 14 amenajări piscicole de pe raza judeţului există riscul să rămână nişte simple gropi, după finalizarea activităţii balastierelor. Sunt destule probleme pe care ne aşteptăm să le depistăm, având în vedere lacunele legislative. Verificăm atât balastierele, cât şi microhidrocentralele din arealele protejate“, a mai spus şeful Gărzii de Mediu Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here