Societatea înfiinţată de DADR Gorj, nedorită de disponibilizaţi

413

salariatii primarieiO altă instituţie a preluat modelul înfiinţării de societăţi comerciale evitând trimiterea în şomaj a zecilor de angajaţi. Dacă primii care au făcut acest lucru sunt cei din cadrul fostei Direcţii de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, actuală SC Edilitara Public SA, şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj a preluat modelul „înaintaşilor”, însă noile posturi sunt refuzate de cei 30 de disponibilizaţi.

Directorul DADR Gorj, Aurel Tomescu, spune că cei 30 de angajaţi disponibilizaţi în urma aprobării noii organigrame care prevedea reducerea numărului de posturi în instituţie nu au dorit să înceapă lucrul în cadrul societăţii care urma să aibă ca activitate vânzarea de seminţe, plante şi produse vegetale puse la dispoziţie de către Unitatea Fitosanitară, majoritatea intrând în concediu medical în momentul disponibilizării.

La ora actuală, instituţia are un total de 29 de angajaţi care au rămas în urma pensionării salariaţilor de la punctele de lucru din teritoriu, care lucrează în cadrul compartimentelor de Inspecţie, Statistică, Unitatea Fitosanitară şi Contabilitate.

Concediul medical prelungit, ultima oprire

“Dintre cei treizeci de oameni care au fost excluşi din organigramă în urmă cu două luni de zile, patru s-au pensionat pe caz de boală, zece sunt în concediu medical pe o perioadă de aproape şaizeci de zile, iar treisprezece se află în şomaj. Doar o mică parte dintre ei, respectiv doi sau trei, au cu adevărat afecţiuni grave care să necesite să stea atât de mult în concediu medical. Le-am oferit şansa ocupării unui nou loc de muncă, dar au refuzat. Vor fi analizaţi de o comisie de specialitate pentru a vedea dacă sunt într-adevăr bolnavi şi nu ştiu ce vor face când medicii vor descoperi că nu suferă de nimic”, a spus Tomescu. O altă unitate care a făcut acelaşi lucru, respectiv înfiinţarea unei societăţi comerciale este fosta Direcţie de Servicii Comunale din cadrul Primăriei Târgu-Jiu care a reuşit înfiinţarea Edilitarei Public SA, reuşind astfel să evite disponibilizarea unor angajaţi. SC Edilitara Public SA are un capital social de 90.000 de lei, şi este formată din doi acţionari: Consiliul Local, care deţine 95% din acţiuni, respectiv 85.500 de lei, şi Sindicatul Independent din DSC, ce numără peste 400 de angajaţi. Aceştia deţin 5% din acţiuni, ceea ce reprezintă suma de 4.500 de lei, valoarea unei acţiuni fiind de un leu. Conducerea noii societăţi este asigurată tot de Alexandru Zaharia.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here