Social-democratul Chepeneag, numit prin ordin de ministru, manager interimar al Muzeului Național ,,Constantin Brâncuși”! Liberalii lansează un atac la adresa noului director!

2656

În urmă cu o lună de zile, printr-un ordin al ministrului Culturii și Identității Naționale, Valentin Chepeneag, de profesie istoric, a fost numit, manager interimar, pe o perioadă de 120 de zile, la Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși”, instituție care se află în subordinea acestui for ministerial. În cele 40 de zile de mandat, Chepeneag a demarat înființarea efectivă a noului muzeu, în primul rând, din punct de vedere administrativ, prin obținerea unui certificat de înregistrare fiscală, emis de Finanțele Publice Gorj, a depus la Ministerul Culturii și Identității Naționale(MCIN) regulamentul de organizare și funcționare a noii instituții, organigrama și a obținut ștampila Muzeului Național ,,Constantin Brâncuși”. Urmare a acestei numiri, PNL Gorj a ieșit, ieri, cu un comunicat de presă, prin care a atacat virulent managerul interimar, pe motiv că, pentru numirea respectivă nu s-a organizat concurs, lucru care nu se impune pentru o funcție ocupată pe perioadă determinată.

Valentin Chepeneag s-a implicat în mai multe acțiuni și activități culturale, fiind secretarul Cenaclului „Columna” din anul 2012. Urmare a implicării sale, în Bălănești, se organizează, de cinci ani de zile Simpozionul Național ,,Ion Popescu Voitești-Pietrele țin minte”, care s-a bucurat de succes, atât în țară, cât și în străinătate. De altfel, urmare a implicării lui Chepeneag, geologul gorjean are o stea pe Aleea Celebrităților din Târgu-Jiu. Acesta a scris, de asemenea, mai multe cărți de proză și poezie. Numirea sa, spune acesta, s-a făcut pe baza acestor considerente, Chepeneag fiind propus pentru funcția de manager interimar al Muzeului Național Brâncuși, reușind deja să pună în mișcare procedura de înființare a noii instituții culturale gorjene. ,,Am depus deja la Ministerul Culturii și Identității Naționale, regulamentul de organizare și funcționare al noului muzeu, organigrama instituției și am cerut să mi se aloce sediu administrativ, iar conform unei adrese trimise de minister Direcției Județene de Cultură Gorj, l-am și obținut. Am făcut, de altfel, toate demersurile necesare pentru punerea în aplicare a legii. Am reușit astfel să pun bazele unei noi instituții de cultură, respectând Legea 199/2015, precum și mandatul primit de la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Muzeul are deja ștampilă proprie, certificat de înregistrare fiscală și am luat inițiativa să verific, printr-o expertiză tehnică, stadiul de conservare al Casei Barbu Gănescu, acolo unde va fi sediul muzeului național și, în funcție de rezultatele acesteia, voi înainta ministerului de resort un proiect de reabiliare. Speram într-o colaborare și o susținere din partea tuturor partidelor politice, pentru ca această instituție de cultură, ce poartă numele marelui sculptor „Constantin Brâncuși”, nu este a PSD-ului sau a altui partid politic, ci este un proiect național și cu regret o spun: Partidul Național Liberal confundă grav actul de cultură cu politica. Muzeul există, este legal, și va funcționa! Nici nu pot să iau în calcul acționarea în judecată a Partidului Național Liberal pentru calomnie pentru că acest cuvânt ,,calomnie” este tot ce poate da această organizație politică de la Gorj ”, a declarat managerul interimar, Valentin Chepeneag. După ce vor fi puse la punct cele menționate mai sus și multe alte probleme administrative, pe care intenționează să le rezolve în perioada imediat următoare, managerul interimar va decide dacă va participa sau nu la concursul pentru postul de conducere respectiv, asta, alături de alți candidați. Valentin Chepeneag este manager interimar al Muzeului Național ,,Constantin Brâncuși”, numit prin ordin de ministru, din 19 aprilie, pentru a organiza și a pune spre funcționare instituția, conform Legii 199/2015( act prin care s-a decis funcționarea acestui muzeu la Târgu-Jiu).

PNL atacă PSD
Prin intermediul unui comunicat de presă, PNL Gorj atacă virulent noua numire astfel: ,,Un PSD-ist din anturajul președintelui PSD Gorj, Mihai Weber, a fost numit director la Muzeul Național ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, instituție înființată prin lege încă din 2016, dar care nu a funcționat niciodată. Consilierul lui Weber, Valentin Chepeneag, este cel care deține această funcție. Chepeneag, pe lângă faptul că a fost numit director peste ceva care nu există, a ajuns în această funcție ilegal”. Chepeneag neagă acuzațiile, menționând că liberalii dezinformează voit, din punctul de vedere al acestuia, opinia publică, prin acest comunicat de presă, postat pe pagina oficială a partidului.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here