Social-democraţii gorjeni, la Congresul PSD

286

Congresul Partidului Social Democrat, care se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la Bucureşti va avea ca principal punct pe ordinea de zi alegerea unei noi conduceri a formaţiunii, până la scrutinul din 2016, precum şi modificarea Statutului PSD. Evenimentul va avea loc sub genericul ,,120 de ani de social-democraţie în România”. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, ar urma să fie reconfirmat în fruntea formaţiunii. De la Gorj candidează pentru un post de vicepreşedinte, Ion Călinoiu.

Şi-a înscris candidatura la funcţia de preşedinte al PSD şi Andrei Alexandru, membru al organizaţiei sector 2 a partidului, fost consilier al lui Nicolae Văcăroiu, care a mai candidat pentru această funcţie şi la Congresul din 2010.
Congresul PSD va desemna opt vicepreşedinţi pentru viitoarele regiuni de dezvoltare şi va stabili opt vicepreşedinţi la nivel naţional. Cinci locuri în viitorul Birou Permanent Naţional aparţin Organizaţiei de femei a partidului. Se va adopta, cel mai probabil, înfiinţarea funcţiei de preşedinte executiv, funcţie pentru care ar urma să candideze vicepremierul Liviu Dragnea. În urma modificării statutului în cadrul Congresului PSD, secretarul general al PSD va fi numit şi validat de Comitetul Executiv, la propunerea preşedintelui PSD. Cel mai vehiculat nume pentru această funcţie este deputatul Andrei Dolineaschi, preşedinte al Organizaţiei PSD Botoşani. Fostul preşedinte Ion Iliescu va rămâne preşedinte de onoare al PSD, iar pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al partidului – deţinută până în 20 iunie anul trecut de fostul premier Adrian Năstase – nu se vor organiza alegeri.

112 membri, în sprijinul lui Călinoiu
Dacă în ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al PSD filialele judeţene sunt în unanimitate alături de actualul lider, Victor Ponta, adevărata miză va fi în privinţa vicepreşedinţilor pe regiuni de dezvoltare şi a celor la nivel naţional, organizaţiile având opţiuni diferite.
De la Gorj doar preşedintele executiv al organizaţiei judeţene, Ion Călinoiu, îşi va depune candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte la nivel central.
La congres delegaţia de la Gorj va avea 112 membri, aprobaţi de Conferinţa judeţeană.
,,Ne vom duce pentru a alege noua structură de conducere a partidului la nivel central, funcţia de preşedinte este dorită în continuare de primul-ministru Victor Ponta şi are toată susţinerea organizaţiei judeţene, în mod firesc, pentru că este şi membru al PSD Gorj. Organizaţia de la Gorj vizează şi alte funcţii – este vorba de 25 de membri ai Biroului Permanent Judeţean care vor candida pentru funcţia de membru al Consiliului Naţional al PSD, alături de aceştia domnul Ion Călinoiu, care îşi va depune candidatura pentru o funcţie de vicepreşedinte la nivel central, şi domnul Ion Florescu, preşedinte al Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală la Gorj, care va candida pentru o funcţie de membru al aceleiaşi structuri la nivel central”, a declarat vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here