Șocant! O gravidă din Rovinari are copilul mort în ea de mai bine de o săptămână! Este internată, de vineri, în Spitalul nr.1 Craiova

20646

Familia Sechi din Rovinari este acum la Spitalul Județean de Urgență  Nr 1 Craiova, așteptând, ca echipa Secției Ginecologie să intervină și să scoată din pacienta de la Gorj fătul mort. Gravida a fost internată la această unitate medicală, de vineri, prin UPU, dar au trecut in jur de 30 de ore și medicii nu au pus încă femeia însărcinată, în pericol de septicemie, pe masa de operație, motivând că vor să îi provoace o naștere normală, luni dimineață. Cumplit este că medicul ginecolog care a urmărit sarcina în privat, Dr.Vasile Mihaela din Craiova, intenționa să interneze gravida de la Gorj abia luni în spitalul din Bănie, trimițând vineri familia Sechi înapoi acasă, dupa ce le-a dat vestea că sarcina, ajunsă la 5 luni și trei săptămâni, s-a oprit din evoluție.

Familia a ajuns înapoi la Gorj ieri, și s-a întors însă, câteva ore mai târziu, iar la Craiova, după ce o rudă, panicată, a avertizat gravida că este în pericol. Șocant este că deși doctorița Vasile a fost anunțată că pacienta este internată la Spitalul nr.1 nu a contactat-o pe aceasta ori echipa medicală a Secției Ginecologie care pregătește acum gravida pentru o naștere normală, precaută, pentru a nu tăia uterul femeii, dând posibilitatea acesteia să mai aibă șansa să rămână însărcinată, pe cale naturală.

Familia din Gorj povestește că a ajuns la această doctorița din Craiova, printr-o recomandare, în urmă cu patru luni. De atunci, soții Sechi făceau drumuri lunar, la cabinetul privat al acestui medic, dar au fost și dăți când doctorita i-a chemat și de două ori pe lună. Au plătit taxa la medic, combustibilul și toate analizele recomandate, dorind doar ca mama și copilul sa fie bine.

Așteptau un băiat, după eforturi de 13 ani!

Sarcina a evoluat fără probleme, deși gorjeanca a rămas însărcinată după eforturi repetate de peste un deceniu. Soții erau fericiți, mai ales că doctorița le-a spus că așteaptă un băiat sănătos.

Gravida a venit la control, la Craiova, pe 17 iunie. Atunci, pentru prima dată, gorjeanca îi spune doctoriței că simte că este ceva în neregulă cu copilul deoarece nu îi mai simte mișcările.

,,Doctorita a liniștit-o pe soție mea spunându-i că fătul este mai leneș și recomandându-i să îl mai miște de burtă. Chiar a mișcat-o și doctorița cu un aparat. I-a recomandat apoi să își facă trombofilia, cu mențiunea că la venirea rezultatelor, în 10-11 zile, soția să revină la cabinet pentru a vedea această analiză. Inima copilului încă bătea, deoarece i-a făcut soției ecograf”, a menționat soțul Florentinei Sechi.

Nepăsare în loc de un consult la spital!

Practic, în loc să ia măsuri, doctorița nu a făcut nimic, i-a transmis însă pacientei că dacă rezultatul nu e bun situația nu ar fi de speriat că o va trata cu aspirină. Familia Sechi, îngrijorată, a făcut trombofilia la rapid iar rezultatul l-a primit vineri, deși marți deja gravida se programase la cabinet pentru finalul săptămânii, știind că va avea deja rezultatul.

Vineri familia din Rovinari a revenit la cabinetul privat al Dr.Vasile, la Craiova, cu analiza facută. Pacienta a fost întrebată dacă vrea să i se explice analiza ori vrea și control. Gravida a cerut și control iar, soțul a fost scos afară din cabinetul doctoriței.

,,Doctorița, mi-a povestit soția, s-a uitat pe analiză și a menționat că nu este de speriat rezultatul. I-a spus soției că îi va prescrie aspirină.. I-a făcut apoi soției control ginecologic manual și i-a spus brusc faptul că fătul este mort. Soția, șocată, i-a spus doctoriței că vrea să mă sune, eu fiind afară, să îmi spună cele întâmplate,. Nu a lăsat-o să mă sune, a linistit-o spunându-i să nu se panicheze deoarece luni, 27 iunie, o va interna ea la spital pentru operație. A scos-o pe soție apoi afară din cabinet, ultima consultație nu am mai plătit-o iar asistenta a însoțit-o afară pe nevasta mea. Doctorița nu a avut curajul să de-a ochii cu mine. Ne-am întors terminați la Gorj și ajunși acasă am fost sfătuiți de familie să revenim de urgență la Craiova de teama septicemiei. De atunci așteptam ca fătul mort să fie scos iar soția mea să treacă cu bine, și fizic și psihic, peste această tragedie. Eu cred că dacă o interna aceea doctorița pe data de 17 iunie, mai mult că sigur copilul nostru putea fi salvat”, a declarat, amar, Constantin Sechi.

Medicul ginecolog nu a mai contactat pacienta

De la plecarea familiei de la Gorj până în prezent, Dr.Vasile Mihaela nu a contactat niciodată telefonic familia Sechi. A fost anunțată însă de ruda celor doi soți că gravida este la Spitalul nr.1 din Craiova, dar nici această informație nu a determinat-o pe doctorița în cauză să caute cuplul de la Gorj ori să intervină în favoarea fostei sale paciente. Asta, cu atât mai mult cu cât medicul ar lucra chiar la spitalul unde este internată, de vineri după amiaza, pacienta de la Rovinari.

Soțul femeii susține că își dorește acum ca organele de poliție să ia măsurile care se impun cu medicul din Craiova dar chiar și conducerea spitalului să anchete pe această doctoriță, daca respectiva lucrează în unitatea medicală de stat din Bănie. Familia cere și presei din Dolj să ancheteze acest caz șocant, gravida de la Gorj fiind și acum cu fătul mort în ea.

Omul susține că se va adresa, în scurt timp, Parchetului, Poliției si Colegiului Medicilor Dolj acuzând doctorița Vasile Mihaela de malpraxis și ucidere din culpă.

Cu copilul mort tot în ea! Rușine sistemului medical

Ionela Florentina Sechi, în vârstă de 34 de ani, se află și în prezent internată în Secția Ginecologie a Spitalului Județean de Urgentă Craiova nr.1, cu copilul mort în ea, femeia bănuind că bebelușul ar fi decedat de câteva zile, deoarece nu a mai simțit copilul din 17 iunie.

În ce o privește pe Dr.Vasile Mihaela aceasta nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere în legătură cu acuzațiile care i se aduc.

 

1 COMENTARIU

  1. Dumnezeule Mare, e incredibil! Ce motiv au, afară de incompetenta!!!! Din ce in ce mai mult sistemul de sănătate da asemenea exemple de „incredere si siguranță”!!! În acest moment, familia ocupationala specifică este foarte bine salarizare si da, de acord cu toții, sănătatea și educația sunt esentiale pentru o societate sănătoasă su civilizată, însă sistemele …iata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here