Șoc! Rectificare de buget de peste patru milioane, nevotată de consilierii liberali din Motru

2147

În urma solicitării Primăriei Motru, cele patru milioane de lei cerute Guvernului, au fost repartizate UAT-ului, edilul convocând ședință ,,de îndată” pentru rectificare de buget.

Rectificarea viza sume alocate tocmai pentru Direcția Publică și UATAA, societăți păstorite, de ani de zile, de membri PNL. Lista de investiții s-a modificat, primarul Morega dorind să achiziționeze, la sfârșit de an, un încărcător frontal tip tractor, cu o valoare de aproximativ 35.000 de euro, peste 1150 de europubele, necesare salubrizării la sate ( pentru toate gospodăriile), iar aproximativ 4 milioane să ajungă la UATAA pentru subvenție și pierderi induse. Cu toate că liberalii s-au plâns peste tot că UATAA nu este ajutată, că nu are cărbune, că va sista furnizarea agentului termic și apa caldă doar pentru că Dorel Drăghici nu mai este administrator special, PNL și-a luat mâna de pe uzină.
Neachiziționarea certificatelor de CO2, valoarea ajungând la câteva milioane de euro, stocul de cărbune aproape de zero dar și alte probleme de mediu și autorizații mediu dar și văzând că problemele sunt foarte mari, unii au găsit de cuviință să fugă din fata problemelor, invocând probleme chiar de sănătate. Scopul este clar, de împiedicare a bunului mers al societății și chiar sistarea agentului termic pentru populație. Asta, doar pentru a arunca în spatele primarului aceste probleme. Astăzi, la ședința de îndată care a vizat sume importante de bani care a vizat acordarea de sume mari de bani pentru cele două societăți, liberalii au avut ordin să nu participe la ședință, directivă de la Gigel Jianu. Consilierii responsabili de la PSD, PMP și unul de la USR, au fost prezenți și au votat proiectul de hotărâre care viza repartizarea a peste 40 de miliarde pentru societățile CL Motru. Acum, când liberalii nu se mai pot ascunde după paravanul firmei de insolvență și realizând dezastrul creat de când ei și-au asumat conducerea UATAA, au decis, în forurile de partid, că liberalii care vor fi in AGA a UATAA sau vor dori să conducă societatea, să fie excluși din partid. Acest lucru a fost confirmat angajaților primăriei, dar și a celor din aparatul propriu al primarului, chiar de către Dan Matei, președintele nevalidat al PNL Motru. Proiectul de hotărâre a întrunit 12 voturi, astfel primarul Morega a reușit să salveze, și de această dată, cele doua unități ale CL Motru. In acest buget, au fost prinse sume de bani inclusiv pentru reabilitarea secției interne a Spitalului Motru de peste 5 miliarde pe care primarul Morega dorește să le realizeze cu DP Motru. Acum, după cele prezentate la aceasta ședință este curios de urmărit reacția DP Motru unde încă director este liderul PNL, dar și a celor de la UATAA unde PNL a avut administrator special și a angajat zeci de oameni de partid în ultimul an.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here