Șoc! Florin Cârciumaru, fost primar și senator, reținut pentru o presupusă faptă din 2013!

3078

În după-amiaza zilei de ieri, presa locală a anunțat reținerea fostului primar al orașului Târgu-Jiu și fost senator PSD, Florin Cârciumaru, pentru 24 de ore.

Bulversant este faptul că, presupusele încălcări ale legii, pentru care Florin Cârciumaru este acuzat acum, s-au petrecut cu nu mai puțin de 9 ani în urmă. Cel care a dispus măsura reținerii a fostului lider PSD Gorj este procurorul Lavinia Ilie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Florin Cârciumaru este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul din 2013, al spălării cu jet a monumentului Poarta Sărutului. Interesant este că dosarul care vizează fapte, destul de grave de altfel, consumate în 2013, a fost clasat de patru procurori până în prezent. De asemenea, polițiștii care efectuau cercetări în acest dosar au refuzat să adopte o asemenea măsură, din cauză că nu erau întrunite elementele constitutive ale infracțiunii, după cum menționează oameni ai legii. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj nu a comunicat nimic în legătură cu acest caz, nici până aseară, la închiderea ediției. Reținerea fostului senator a lăsat fără cuvinte o bună parte din politicieni. De exemplu, liderul PSD Gorj, Mihai Weber a declarat: ,,Am auzit de reținerea domniei sale, după 9 ani de zile… Nu comentez decizia procurorilor dar îmi pare rău pentru orice om care trece prin asemenea încercări”. Pe de altă parte, spălarea cu jet a operelor lui Constantin Brâncuși a constituit un sacrilegiu. Din acest motiv e de neînțeles de ce acest dosar n-a ajuns la o finalitate, timp de 9 ani de zile, perioadă în care unele fapte s-au și prescris.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Doamna procuror Ilie este singurul procuror cAre face justitie I. Gorj.
    A durat atit de mult tragerea la raspundere pt ca masurile de clasare ale celorlalti procurori au fost contestate in instanta, iar aceste demersuri dureaaza ani de zile. Nu stiu cine a contestat in instanta dar acea persoana metita felicitari. Mai marii zilei trebuie sa inteleaga caintr o zi vir da socoteala pt. ce au facut. La fel se va intimpla cred si in dosarul Caii Eroilor, daca DNA va clasa dosarul cineva va merge in instanta sa conteste masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here