Snopit în bătaie de doi consăteni

194

Un bărbat din Teleşti a trecut prin clipe de groază după ce a fost luat la bătaie de doi consăteni de-ai săi, despre care spune că nu a fost certat cu ei vreodată şi că nici nu le-ar fi dat ocazia să-i supere pentru a avea parte de o astfel de „corecţie”. Ion Adrian Falcoe a primit o bătaie soră cu moartea în urmă cu ceva vreme, la sfârşitul lunii septembrie, dar tocmai acum a reuşit să iese din spital, să poată să meargă din nou pe picioarele sale şi să îşi procure actele medicale care să dovedească agresiunile de care a avut parte. Teleşteanul a fost supus inclusiv unei intervenţii chirurgicale în urma căreia a rămas fără splină, iar acum tot ce îşi mai doreşte este să îi vadă pedepsiţi pe cei care l-au lovit cu bestialitate.

“S-a întâmplat pe 24 septembrie, ştiu că e ceva vreme de atunci, dar de atunci şi până acum eu am stat doar prin spitale. Am fost la mâna medicilor şi le mulţumesc pentru că mi-au salvat viaţa. Doi indivizi din sat, pe care îi ştiu doar aşa, din vedere, care susţin sus şi tare că ei au pile la Parchet, că nu le face nimeni nimic şi probabil că aşa e, pentru că nu am auzit să fi fost arestaţi, m-au lovit fără motiv şi fără milă. Au dat în mine doar pentru că aşa au considerat ei că trebuie să facă. Nu ne-am certat înainte, nu am avut nimic de împărţit, doar că ei au vrut să mă bată. M-au şi prins într-un moment în care eu eram cu spatele şi nu mă aşteptam la aşa ceva, pentru că, v-am zis, nu era motiv de scandal, iar ei au dat până m-au lăsat lat pe jos”, spune Falcoe.
Acesta a fost transportat la spital, unde medicii au reuşit să-l salveze şi să-l menţină în viaţă, după o intervenţie chirurgicală. Acum bărbatul şi-a scos un act medico-legal prin care dovedeşte cât de bătut a fost, rănile suferite fiind înşirate pe aproape o jumătate de pagină. „Leziunile au pus în primejdie viaţa victimei, iar în lipsa intervenţiei chirurgicale ar fi condus la deces. Splenectomia posttraumatică constituie pierdere de organ şi infirmitate fizică posttraumatică permanentă”, se arată în documentul eliberat pe numele lui Falcoe de Serviciul de Medicină Legală Gorj. Agresiunea în care acesta a fost implicat nu a rămas însă fără urmări, IPJ Gorj confirmând faptul că în cazul respectiv a fost deschis un dosar penal sub acuzaţia de tentativă de omor, dosarul fiind declinat către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru continuarea cercetărilor, o astfel de situaţie fiind de competenţa lor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here