SNLO, salvată de datorii printr-o Hotărâre de Guvern

145

SNLODatoria de 40 de miliarde de lei vechi, pe care SNLO o are către Primăria Motru ar putea fi achitată chiar săptămâna viitoare. Directorul SNLO, Daniel Burlan, susţine că aşteaptă o hotărâre de guvern prin care se vor repartiza bani spre CET-urile din ţară, UATAA urmând să primească şi ea chiar banii datoraţi de SNLO.

Directorul SNLO, Daniel Burlan recunoaşte datoria pe care unitatea ce o conduce o are către Primăria Motru. Burlan susţine însă că şi această instituţie publică, prin UATAA Motru, are la rândul ei un debit de 100 de miliarde de lei către SNLO. ,,Datoria este recunoscută la fel ca şi faptul că primăria, prin UATAA Motru, are datorii de 100 de miliarde la SNLO. Este însă o Hotărâre de Guvern prin care se repartizează o sumă de 148 de milioane către CET-urile din ţară. UATAA este prinsă aici cu 40 de milioane, probabil la aceia face referire Hanu.

Această hotărâre va intra în şedinţa de Guvern următoare, cred săptămâna viitoare, urmând apoi ca toată suma primită să o dăm spre Primăria Motru, iar primăria la rândul ei are obligativitatea să ne plătească, prin UATAA, datoriile către SNLO”, a declarat Daniel Burlan.

Blocaj financiar

Burlan pune pe seama blocajului financiar, cu care se confruntă în ultima perioadă unităţile de stat, debitele acumulate de SNLO către Primăria Motru. ,,Nu cred că banii aceştia înseamnă o nerealizare a programului de investiţii în zonă. La rândul nostru şi noi avem programe de investiţii, ne bazam şi noi pe bani, pe sumele ce trebuiau încasate la CET-uri şi cea de la UATAA, este însă un blocaj care nu este generat de SNLO”, a completat Burlan.

Marţi, primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a anunţat că aşteaptă ca SNLO să îi achite debitele în valoare de 40 de miliarde de lei vechi, deoarece o parte dintre investiţiile din localitate sunt afectate.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here