SNLO a schimbat organigrama în şedinţa Consiliului de Administraţie

411

SNLOConsiliul de Administraţie(CA) al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO) întrunit vineri la sediul unităţii miniere a aprobat câteva schimbări semnificative privind viitorul SNLO. Este vorba despre schimbarea organigramei, ca urmare a cererii de disponibilizarea a 158 de salariaţi. Din noua organigramă nu a dispărut vreun post de director, a declarat Mircea Mezinca, membru în CA.

Aşa cum anunţaseră anterior reprezentanţii din conducerea SNLO, luna martie va veni cu schimbări importante în structura unităţii miniere. Acestea s-au stabilit în şedinţa de Consiliu de Administraţie de vineri. “Au fost câteva puncte vizavi de obiectivele anului 2010, după care a fost un punct care a privit modificarea structurilor organizatorice, adică modificarea organigramelor în funcţie de diminuarea numărului de salariaţi. Este vorba despre procesul de restructurare şi despre salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare până pe 31.12.2013. Apoi există salariaţi care au optat pentru plăţi compensatorii. Ieri erau 158 de salariaţi în această situaţie din tot SNLO-ul. Aceste posturi au fost reduse din organigramă, în asta a constat de fapt modificarea organigramei în cadrul SNLO-ului”, a declarat Mircea Mezinca care a dat asigurări că din organigramă nu s-a scos vreun post de director. “Deocamdată în cadrul SNLO-ului nu s-a impus reducerea unor posturi de directori, sunt reduceri în cadrul organigramei a salariaţilor care au optat pentru disponibilizare ori pentru concediu de aşteptare”, a completat Mezinca.

Buget echilibrat, 900 de disponibilizaţi

Reprezentantul SNLO susţine însă că pentru un buget echilibrat al unităţii miniere, necesar pentru atingere ţintei de reducere a cheltuielilor, aproape 900 de salariaţi ar trebui să fie disponibilizaţi. Mezinca speră ca luna aceasta să se rezolve chestiunea legată de concediile de aşteptare ale minerilor, deoarece orice întârziere este dezastruoasă. “Până în 10 martie problema concediilor de aşteptare trebuie rezolvată”, a declarat reprezentantul SNLO. “Economiile au fost stabilite în programul de restructurare dar în funcţie de ce se va stabili privind concediul de aşteptare problemele se vor rezolva. Concediul de aşteptare a trecut deja de Ministerul Economiei iar acum era deja la Ministerul Muncii. Dacă primim un aviz favorabil iar concediul de aşteptare va fi validat, atunci mergem pe actuala variantă pe care ne-am propus-o pentru restructurare. Dacă nu, atunci trebuie să găsim alte modalităţi pentru reducerea cheltuielilor şi probabil că vor exista şi alte reduceri, deşi sperăm să nu ajungem acolo, pentru echilibrarea bugetului”, a conchis Mezinca.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here