SNLO a anulat încă o licitaţie, dar pentru Cariera Roşiuţa

159

IMG_0805Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) a mai anulat în ultimele zile o licitaţie anunţată la începutul lunii ianuarie. Este vorba despre acordarea unei sume de aproape 8 miliarde şi jumătate de lei vechi pentru realizarea de servicii de deservire generală de tipul defrişărilor, tăierilor şi evacuării de masă lemnoasă, necesare pentru lucrările din Cariera Roşiuţa.

Anularea licitaţiei s-a datorat economiei impuse de SNLO, de 11%, ca urmare a reducerilor de costuri, după negocierile cu sindicatele.

Pe 4 ianuarie SNLO anunţa că va organiza o licitaţie publică pentru găsirea unei firme care să realizeze servicii de deservire generală, de tipul defrişărilor, tăierilor şi evacuării de masă lemnoasă pentru Cariera Roşiuţa. În data de 13 ianuarie, adică după nouă zile, SNLO anunţă însă că licitaţia va fi anulată precizând şi motivul: “pentru încadrarea în noul buget preconizat care s-a redus proporţional cu scăderea cererii de cărbune, EC Roşiuţa nu mai poate asigura sursa de finanţare pentru achiziţia de prestări de servicii de deservire generală”. Există însă posibilitatea ca licitaţia să fie reluată, suma de 841.100 de lei putând fi, de asemenea, înjumătăţită.

Gheorghescu: “Lucrările anulate la licitaţie ne sunt necesare”

Directorul Carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu, a menţionat însă că licitaţia trebuie organizată anul acesta, chiar şi cu un preţ mai mic şi pe o perioadă mai scurtă de timp, deoarece lucrările în carieră pot fi împiedicate de lipsa efectuării acestor servicii. “Pentru anul 2011 avem un buget mai mic ceea ce a şi determinat anularea, deocamdată, a licitaţiei. Să sperăm că aceasta se va relua pentru o sumă mai mică, poate 6 miliarde, lucrările urmând să nu mai fie realizate într-un an ci într-o perioadă mai scurtă de timp. Anularea s-a datorat şi reducerilor cu 11% impuse de SNLO”, a menţionat şeful Carierei Roşiuţa.

Aceasta ar fi a doua licitaţie anulată anul acesta de SNLO, pentru economie, după cea privind maşinile cu şoferi pentru directorii unităţii miniere.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here