SNLO: „Banii se strâng pentru sinistraţi”

136

SNlo 1Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia a explicat, ieri, pentru ce se strâng banii de la salariaţi. „Nu este vorba nici despre Clubul Pandurii şi nici la Fondul Solidaritatea, fondurile sunt pentru ajutorarea sinistraţilor”. În tot acest timp, salariaţii de la EMC Roşia au susţinut că presiunile din partea conducerii exploatării au existat, chiar dacă decizia donării banilor este una facultativă.

Purtătorul de cuvânt al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Aurică Popescu, a făcut, ieri, precizări cu privire la sumele de bani încasate de la angajaţii companiei de cărbune. „Ne pare rău că oamenilor nu li se explică exact despre ce este vorba. La SNLO există un protocol încheiat cu USMO în care membri de sindicat se obligă să vireze 7% din salariu, într-o singură tranşă, în cursul lunii iulie pentru ajutorarea sinistraţilor. Acest lucru se va face pe baza consimţământului dat inundatiinordde către angajat. Nu este vorba despre o obligaţie, ci pur şi simplu cine doreşte poate dona banii”, a explicat Aurel Popescu. Purtătorul de cuvânt susţine că, într-adevăr acum se duce munca de lămurire cu angajaţii, iar cei care fac acest lucru sunt sindicaliştii.

Popescu mai spune că are şi el informaţii că anumiţi lideri de sindicat spun salariaţilor că banii sunt strânşi pentru Clubul de fotbal Pandurii. „Se duce doar muncă de lămurire pentru strângerea acestor bani, nu există constrângere”, a mai precizat Popescu.

Salariaţii de la EMC Roşia au declarat că „această muncă de lămurire” a continuat şi ieri, iar ameninţările cu pierderea locurilor de muncă au continuat.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here