Smrekar vrea să ducă Pandurii din nou în Europa

288

Pandurii și-a prezentat oficial noua achiziție, atacantul croat Matija Smrekar, un jucător interesant, cu golul în sânge, dacă privim statisticile sale de la ultima echipă.

Matija Smrekar a venit liber de contract la Pandurii, a semnat pentru un sezon cu opțiunea clubului de a prelungi înțelegerea pentru încă doi ani. Croatul spune că vorbele bune despre fotbalul românesc și imaginea frumoasă a Pandurilor, creionată de doi prieteni, l-au făcut să nu ezite când a primit propunerea de a veni la Târgu Jiu: “Știam destul de multe despre Pandurii, ca și despre România, pentru că doi prieteni ai mei au jucat în România. Cu Igor Prahic, care a jucat la FC Vaslui, am fost coleg în Franța, la Sedan.Știu despre Pandurii că este o echipă bună, care a jucat în cupele europene. Am auzit numai lucruri bune despre Pandurii, de asta am și venit aici. Am văzut ultimul meci al Pandurilor pe internet, am văzut că este o echipă bună, care poate fi pe locurile fruntașe ale clasamentului, nu în partea de jos, ci undeva în primele patru, pentru a juca din nou în Europa League”, a declarat atacantul croat.
Jucătorul croat nu a ascuns că o problemă avută cu președintele clubului sloven l-a determinat să părăsească echipa de la care a venit la Pandurii în ciuda faptului că avusese un sezon precedent foarte bun la NK Zavrc: “Este o poveste lungă. Am jucat în Slovenia, la Zavrc, șapte luni, a fost o perioadă bună pentru mine, dar apoi au apărut unele probleme cu președintele și nu am mai vrut să joc în Slovenia. Am căutat soluții și am găsit-o pe cea mai bună dintre ele: Pandurii Târgu Jiu, un club bun. Recunosc că nu este tocmai normal să pleci la o nouă echipă după șase meciuri de campionat, este mai bine să mergi la noua echipă de la începutul pregătirilor, să te adaptezi cu clubul, cu toată lumea, dar eu m-am pregătit acolo, așa că nu cred că va fi o mare problemă. Sunt foarte fericit că am ajuns aici, toți cei din club, în frunte cu președintele și cu directorul sportiv sunt bucuroși că am venit, s-au purtat frumos cu mine. Sper să joc bine și ca echipa să joace mai bine decât până acum, să ajungă în zona locurilor de Europa League sau chiar de Champions League. Obiectivul meu personal este acela de a da goluri, să ajut echipa. Sper să dau cât mai multe goluri, deși nu pot să spun acum câte”, a mai declarat Smrekar.

“Clubul are perspectivă”
Deși Pandurii nu stă deloc bine în clasament, datele statistice ale gorjenilor din acest debut de campionat nu l-au speriat pe jucătorul croat, care vede un bun potențial la Pandurii, ale căror meciuri le-a urmărit pe internet: “Clubul are perspectivă, are un viitor, este un club mare în România și voi juca cu plăcere aici. Echipa nu a început bine sezonul, dar sper să fie din ce în ce mai bine pe parcursul etapelor și, în cele din urmă, să obținem o calificare în cupele europene”, a declarat Smrekar. Noul vârf al gorjenilor a mai spus că știe destul de multe despre fotbalul românesc, dar s-a mărginit la a spune câteva vorbe despre echipa națională și Mutu: “Nu știu chiar totul despre fotbalul românesc și fotbaliștii de aici, dar știu că aveți o națională bună și știu de Mutu, un jucător bun, care a evoluat la Chelsea”.

Un 9 veritabil
Decizia conducerii pandure de a miza pe aducerea lui Smrekar a fost luată în baza calităților jucătorului, Grigoraș și Prunariu văzând în croat un număr 9 veritabil: “Sper să fie un transfer reuşit. Aveam nevoie de un atacant, este un veritabil număr 9, în plus poate juca şi pe alte posturi. Grig şi l-a dorit foarte mult, sper să fie un jucător care să joace, nu să stea pe banca de rezervă. Să vedem cum se va pregăti în această perioadă, sper să fie un transfer reuşit. Sper să marcheze multe goluri, ştiu că e bucuros că joacă la Pandurii. Ştie obiectivul nostru, locurile 1-6, îşi doreşte să ne ajute şi să joace în cupele europene. Poate fi un jucător de mare perspectivă, e tânăr”, a declarat președintele Pandurilor. Grigoraș spune că Smrekar are calitate și se bucură că poate evolua chiar pe mai multe posturi: “Este un vârf autentic, îl putem folosi în față, dar și în bandă, la nevoie. În plus, e un jucător care folosește cu ușurință ambele picioare, un lucru important pentru un atacant”, a declarat antrenorul gorjenilor. Și jucătorul susține cele spuse de oficialii gorjenilor: “Prefer să fiu un număr 9 clasic. Pot să joc și pe extreme, stânga sau dreapta, dar postul meu favorit este acela de vârf, de număr 9 veritabil”, a spus Smrekar. Acesta recunoaște că pauza ultimelor zile l-a lăsat puțin în urmă cu pregătirea, însă în cele zece zile de cantonament va fi la același nivel cu noii săi colegi. Smrekar mizează pe valoarea sa și în ceea ce privește adaptarea: “Jucătorii buni pot să joace oriunde. În mod normal, fotbalul este diferit oriunde ai juca. Eu am evoluat în Franța, în Belgia, în Croația, acum voi juca în România, fotbalul este diferit, dar dacă ești jucător bun, te adaptezi. La început va fi greu, dar după 2-3 jocuri sper ca totul să fie OK”, a mai spus vârful croat al Pandurilor.

solea si smrekar“Nu-mi place să vorbesc despre mine, nu este corect așa. O să mă vedeți pe teren și apoi o să spuneți voi care sunt calitățile mele. Nu sunt Usain Bolt, dar sunt destul de rapid, cred că am ceva special care mă ajută să înscriu goluri. Sezonul trecut, la Zavrc am înscris de zece ori și știu cum să mă poziționez în fața porții pentru a căuta golul, am acel ceva important pentru un atacant”, Matija Smrekar, atacant Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here