Șmen, în sânul PNL Gorj! Candidații liberali, jecmăniți de propriul partid

1017

Nemulțumire mare printre candidații PNL Gorj la alegerile locale. Totul, după ce primarii, dar și cei intrați acum, pentru prima oară, în cursa electorală, au aflat, cu stupoare, că liderii organizației le-au crescut, în mod incorect, cheltuielile de campanie. Mai exact, șefii filialei județene a PNL Gorj, Dan Vâlceanu și Tudor Barbu, sunt acuzați, de proprii lor subordonați pe linie de partid, că au acceptat să interpună o firmă privată, condusă de către candidatul liberal la Consiliul Local Târgu-Jiu, Traian Crăc, între societatea care le-a tipărit candidaților afișele, pliantele și ziarele de campanie, și mandatarul financiar al organizației. Firma lui Crăc, în mod șocant, a pus și pune un adaos de 30%, la fiecare factură care ajunge abia apoi la mandatarul financiar al partidului, candidații plătind astfel o taxă considerabilă în contul colegului lor. Astfel, la fiecare 1000 de lei pe care candidații trebuie să îi achite, prin mandatar, pentru materialele de campanie comandate, ei plătesc încă 300 de lei și candidatului șomer al PNL Gorj, Traian Crăc.

Liderii PNL Gorj, Dan Vâlceanu și Tudor Barbu, nu s-au mulțumit doar să încaseze banii pe un sondaj nerealizat, înainte de campania electorală, că au mai găsit o metodă de a lua bani, de pe cârca propriilor candidați la alegerile locale din județul nostru. De data aceasta, suveica folosită pentru taxarea candidaților PNL, aproape 70 la număr, este firma gorjeană, SC Byblosart SRL, aparținând amicului copreședintelui PNL Gorj, Dan Vâlceanu, mai exact, a candidatului la Consiliul Local Târgu-Jiu, pe locul 9, Traian Crăc.
Prin firma în cauză, specializată în activități de tipărire, candidatul PNL, Traian Crăc, taxează cu 30% orice tipăritură a colegilor săi de la PNL, acuză chiar proprii săi colegi de partid, înșelați astfel financiar de firma folosită, cu bună știință, în activitatea internă de jmenuire a banilor candidaților liberali din Gorj.

Dați un leu pentru peneleu!
De altfel, chiar candidații au aflat de metoda pusă la cale de liderii PNL Gorj, când au întrebat unde trebuie să plătească pentru materialele comandate, asta, deși, băgaseră bani în contul partidului pentru mandatarul financiar al organizației. Oamenii au fost siderați când au avut confirmarea activității incorecte din sânul PNL Gorj, simțindu-se prostiți, încă o dată, de data aceasta pe banii lor, de cei care ar fi trebuit să îi conducă corect în această campanie electorală.
Majoritatea celor astfel înșelați au preferat însă să nu mai ceară explicații liderilor de la PNL Gorj și să plătească, cu bună știință, “zeciuiala” impusă forțat și ascunsă de ochii lor. Din dorința de a nu mai face valuri, o parte au închis ochii, chiar dacă știu că banii intrați în contul lui Crăc, se vor împărți, cu siguranță, și cu cei care au permis interpunerea firmei SC Byblosart SRL, în cursul firesc al lucrurilor din această campanie electorală.

Liberali, cercetați deja pentru o campanie murdară
Aceasta nu este însă singura metodă neortodoxă folosită de liderii PNL în această campanie electorală. De altfel, IPJ Gorj a cercetat, la jumătatea acestei luni, o sesizare venită de la Biroul de Circumscripție Târgu-Jiu, din partea unui candidat PSD, care cerea explicații în legătură cu materialele furnizate electoratului de o publicație din municipiu. Potrivit sesizării, în publicația respectivă s-a urmărit doar denigrarea candidatului PSD la Primăria Târgu-Jiu, adică a primarului Florin Cârciumaru, pe a cărui fotografie s-a pus un X și un mesaj care contravine legislației electorale în vigoare.
Sesizarea din 13 mai, adresată de Biroul de Circumscripție Târgu-Jiu, IPJ Gorj, a beneficiat de o anchetă a poliției, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Lucian Stroe, urmând ca Biroul Electoral Județean să impună și măsurile care se iau cu cei vinovați, mai ales că publicația se afla sub contract cu PNL Gorj. De altfel, potrivit reclamației, PNL Gorj a adus atingere demnității umane, folosind în pagina 3 a publicației sintagma “orice gorjean sănătos la cap”.
De altfel, Biroul de Circumscripție Târgu-Jiu a admis imediat plângerea PSD, a constatat că faptele incriminate încalcă legea și a solicitat înaintarea plângerii la IPJ, pentru luarea măsurilor necesare.
Anamaria Stoica

Cine este Traian Crăc?
Junele Traian Crăc, fosta speranță a PDL și acum a PNL Gorj, este specializat în activități de copiere, pardon tipărire, mai ales că atunci când a fost șef al APIA Gorj, numit pe bază de carnet de partid, a fost acuzat că a copiat proiectul de management pe baza căruia a obținut funcția respectivă.
Nu este acesta singurul scandal în care a fost implicat plagiatorul Traian Crăc, presa vremii mai scriind de o aventură a acestuia în Delta Dunării, care a avut loc la scurt timp, după ce junele a fost părăsit de soție. Din păcate, aventura, o prostituată, nu ar fi ajuns însă în brațele lui Crăc, un alt coleg de-al său, de la acea vreme, fiind mai bărbat decât acesta, la capitolul respectiv.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here