SJU Târgu-Jiu, dotat cu aparatură medicală în valoare de 3 milioane lei

464

Cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean Gorj, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va fi dotat, până la sfârşitul anului, cu aparatură medicală în valoare de 3 milioane lei. Va fi achiziţionată o linie completă de Anatomie Patologică, pentru care deja este în linie dreaptă procedura de licitaţie. De asemenea, SJU va fi dotat cu aparatură pentru Urologie, Pediatrie, Oncologie, Oftalmologie, Chirurgie, Laborator de Analize Medicale.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a reuşit să atragă fonduri pentru dotarea unităţii cu aparatură medicală. Anunţul pentru organizarea licitaţiei a fost deja făcut. “Vom achiziţiona o linie completă de Anatomie Patologică, de la însămânţare până la rezultatul final. Înainte, aceste teste se făceau manual, pe mai multe aparate care erau foarte vechi. Valoarea investiţiei este de 311 mii lei de la Ministerul Sănătăţii şi 10% de la Consiliul Judeţean”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Aparatură la mai multe secţii
La mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi adusă aparatură medicală nouă, datorită fondurilor alocate de MS şi CJ Gorj. “Vor fi achiziţionate, de asemenea, şi 3 lămpi de operaţie, 3 mese de operaţie, 2 aspiratoare chirurgicale, 4 aparate electro-chirurgie, 10 monitoare funcţii vitale. De asemenea, luăm un incubator pentru Pediatrie, analizoare automate pentru Laboratorul de Analize Medicale, aparat de dizolvat citostatice pentru Oncologie, iar la Oftalmologie achiziţionăm biometru şi tonometru automat noncontact cu pachimetru”, a explicat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Potrivit aceleiaşi surse, la Urologie, unde îşi desfăşoară activitatea un tânăr medic, angajat de câţiva ani, “se va achiziţiona un uretrorenoscop şi sistem litotriţie cu pompă irigare sau sucţiune”.
Valoarea totală a acestor investiţii se ridică la 3 milioane lei noi şi o cofinanţare de 300.000 lei de la CJ Gorj. Aparatura ce urmează a fi achiziţionată ajută Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu şi la renegocierea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here