SJU primeşte 1.000 de doze de vaccin antirabic

159

IMG_6427Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu stă bine în privinţa stocului de vaccin antirabic. În prima zi din această săptămână unitatea a primit 42 de cutii a câte cinci fiole fiecare, iar la începutul lunii iunie va intra în farmacia spitalului un număr de 1.000 doze.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, în fiecare lună, în cadrul Secţiei de Boli Infecţioase se prezintă cu până la de 20 de ori mai multe cazuri de persoane muşcate de animale faţă de numărul cazurilor prevăzute în contractul încheiat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Astfel, conducerea spitalului face eforturi considerabile pentru a răspunde tuturor solicitărilor. „Lunar avem de 20 de ori mai multe cazuri decât este prevăzut în contractul cu CJAS şi astfel spitalul face un efort financiar considerabil pentru a asigura populaţiei vaccinul antirabic”, confirmă Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Stocul de vaccin antirabic, refăcut

În ciuda numărului mare de persoane muşcate de animale, stocul de vaccin antirabic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost şi este asigurat. Periodic acesta este refăcut pentru a se face faţă tuturor solicitărilor. „Luni am primit 42 de cutii a câte cinci fiole fiecare şi la începutul lunii iunie vom mai primi 1.000 de doze de vaccin antirabic. Până la începutul acestei săptămâni mai aveam pe stoc doze doar pentru acoperirea urgenţelor. Acum, odată refăcut stocul, nu vor fi probleme de nici un fel”, a menţionat Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Sute de gorjeni muşcaţi de animale

La nivelul judeţului nostru, pe parcursul anului trecut s-au înregistrat 798 de cazuri, iar în primele patru luni ale acestui an au ajuns la spital 401 gorjeni muşcaţi de animale. Conforma statisticilor, deşi în cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câini şi pisici, s-au înregistrat destul de multe situaţii în care gorjenii au fost atacaţi de alte animale. „Anul trecut au fost 798 de cazuri. Dintre acestea, 697 au fost muşcaţi de câini, 49 de pisici, patru de şobolan, nouă de vulpi, unul de porc, unul de ponei, unul de veveriţă”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here