SJU cere amânarea acreditării

340

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu este programat pentru vizita de acreditare în primul trimestru al anului 2015. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a solicitat Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor o amânare de două trimestre a acreditării unităţii, principalul motiv constituindu-l lipsa fondurilor pentru achitarea contravalorii vizei de acreditare.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au solicitat o amânare de două trimestre a vizitei de acreditare pentru a pune la punct toate problemele şi a se pregăti cum se cuvine. Managerul SJU spune că sunt foarte mulţi indicatori care trebuie îndepliniţi şi este nevoie de timp pentru a putea fi realizaţi. „Aceşti indicatori se bazează pe toate segmentele de activitate, începând cu circuitele funcţionale până la circuitul pacientului, circuitul foilor de observaţie şi aşa mai departe. Am cerut Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor o amânare de două trimestre, de la termenul stabilit iniţial, respectiv, trimestrul I al anului 2015, din două motive principale: pe de o parte, bugetul instituţiei nu ne permite să achităm contravaloarea vizei de acreditare care este de 2,4 lei pe pat pe lună, iar pe de altă parte, unitatea funcţionează cu un comitet director interimar şi medici şefi interimari”, confirmă Tiberiu Tătaru, manager interimar al SJU Târgu-Jiu.
Conducerea unităţii este convinsă că, dacă şi angajaţii vor înţelege importanţa acreditării şi vor depune eforturi comune în acest sens, la sfârşitul lui 2015 vom avea un spital de urgenţă acreditat şi cu servicii medicale îmbunătăţite.
Trebuie precizat faptul că dacă până la 31 decembrie 2015 SJU Târgu-Jiu nu va primi acreditarea, conform legii, nu va mai intra în contract cu CJAS începând cu data de 1 ianuarie 2016
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here