SJU a încasat 123.950 de lei din fișele auto și cele pentru siguranța circulației

367

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a reuşit să înfiinţeze, în toamna anului 2014, o comisie de examinare pentru siguranţa circulaţiei. Activitatea acesteia este una profitabilă, de moment ce numai în primele trei luni ale anului în curs s-au încasat peste 120.000 de lei din completarea fișelor auto și a celor pentru siguranța circulației.

Completarea fişelor medicale se dovedeşte a fi o activitate deosebit de bănoasă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Spre exemplu, tariful pentru o examinare la comisia pentru siguranţa circulaţiei este de 250 de lei. Suma pare mare, însă înainte ca această comisie să fie înfiinţată, şoferii profesionişti erau nevoiţi să meargă la Mehedinţi sau Dolj pentru controalele periodice. Comisia pentru siguranţa circulaţiei rotunjeşte veniturile unităţii medicale. De la începutul anului s-au încasat 123.950 de lei. “În acest an, până în prezent avem încasări de 75.750 de lei din fişele de circulaţie și 48.200 de lei pentru fișe auto. Sumele încasate din activitatea comisiei de siguranţa circulaţiei sunt importante pentru spital şi sperăm noi să fie tot mai mari, în următoarea perioadă”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Beneficii pentru șoferii profesioniști
Comisia pentru Siguranţa Rutieră a fost avizată de către Ministerul Transporturilor în urma unui control efectuat la Târgu-Jiu. Comisia are ca obiect eliberarea avizelor de aptitudine medicală şi psihologică, în urma examinărilor de specialitate pentru personalul cu atribuţii în siguranţa rutieră. Este vorba despre şoferii profesionişti care până acum mergeau la Severin şi la Craiova, anual, pentru a-şi obţine atestatul. Din comisie fac parte şase medici specialişti, iar examinările medicale se fac într-o singură zi. Controalele medicale se efectuează în baza unor programări. Comisia funcţionează de luni până joi, între orele 15.30-19.00, în Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here