SJA Gorj se dotează cu tablete

323

Medicii şi asistentele de pe ambulanţele din judeţul Gorj vor primi tablete cu ajutorul cărora vor introduce date despre pacienţi sau manevrele medicale aplicate în timpul intervenţiilor, în cadrul unui proiect privind implementarea unui nou sistem informatic. Potrivit managerului Marinică Niculescu, angajații Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, acest sistem va asigura o mai bună operativitate a activității echipajelor.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj va primi peste 30 de tablete. Asistentele şi medicii din cadrul instituţiei au fost instruiţi deja, sistemul urmând să devină funcţional în luna iunie. “Se va introduce un sistem informatic, după jumătatea lunii iunie. Ne vor da de la minister tot ce ne trebuie. Personalul este instruit și știe ce are de făcut. Practic, această tabletă va înlocui fișa pe care personalul o completează cu pixul; cred că o perioadă se va lucra în paralel și pe fișe, până se acomodează cu noul sistem”, a menționat Marinică Niculescu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.
Prin acest sistem vor fi transmise în format electronic datele necesare declanşării intervenţiei resurselor mobile ale agenţiilor de intervenţie Ambulanţă şi ISU/SMURD. Tabletele vor fi amplasate în fiecare ambulanţă.
Prin dotarea echipajelor de ambulanţă, activitatea medicilor va fi cu mult uşurată. Practic, cadrele medicale vor putea transmite în timp real la unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor date despre situaţia medicală preliminară a pacienţilor. Trebuie menţionat că este vorba de un proiect al Ministerului Sănătăţii.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

  1. marinica esti depasit de situatia tabletelor,mai bine te-ai preocupa sa vezi pe ce tabel esti pt plecare spre casa,sau,,,tu pe alt tabel esti.cel putin sa se instruiasca unii dintre colegii nostri ambulantieri care aproape ca nu stiu tabla inmultirii si te ajuta la cate ceva prin gospodarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here