Situațiile financiare și disponibilizările viitoare, transparente în noul CCM

260

Comisia paritară de negociere a Contractului Colectiv de Muncă(CCM), organizată, ieri, la SE Rovinari între orele 10.00-13.00, nu a pus pe ordinea de zi salarizarea. Discuțiile liderilor de sindicat cu Daniel Antonie, cel care a prezidat comisia din partea administrației, s-au purtat pe marginea părții scrise a noului CCM, spun cei care au fost prezenți. S-a discutat puțin, în acest cadru, și despre restructurările colective, dar și despre informarea sindicatelor de către administrație pe acest subiect.

Discuțiile s-au aprins însă pe marginea accesului la informația financiară a CE Oltenia, în contractul vechi fiind stipulat că datele în cauză trebuie să ajungă numai la federații. Acest lucru nu a convenit unei părți a sindicaliștilor prezenți, ei cerând, pentru mai multă transparență, ca informațiile financiare ale CEO să fie date spre toate sindicatele și nu doar spre federații. Liderii intenționează să bată în cuie această prevedere în noul CCM.

Un pas spre transparență
Luni, managerul Sorin Boza, în urma întâlnirii de joi de la Ministerul Energiei, va urma să prezinte în această comisie situația financiară reală a CEO și bugetul companiei pentru anul în curs. La ședința de săptămâna viitoare este așteptat să participe și directorul financiar al CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here