Potrivit reprezentanţilor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, consumul de alcool înregistrat la nivelul judeţului nostru a căpătat dimensiunile unui fenomen. Îngrijorător este faptul că victime ale alcoolului devin tot mai mulţi tineri şi chiar copii.
Pentru angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj prevenirea consumului de alcool este o activitate continuă, mai ales că această problemă a ajuns la nivel de fenomen în judeţul nostru. În cadrul acţiunilor de conştientizare, tinerii gorjeni au fost informaţi despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool, droguri sau noi substanţe cu proprietăţi psihoactive, factorii de risc privind debutul consumului. Aceştia au primit şi materiale de informare şi sensibilizare cu mesaj antidrog.
Consumatori tot mai tineri
În pofida eforturilor continue depuse de membrii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj, consumul de alcool continuă să facă noi victime în judeţul nostru. Cel mai îngrijorător este faptul că media de vârstă a consumatorilor a scăzut foarte mult. Astfel, tot mai mulţi copii ajung pe mâna medicilor în comă alcoolică. În această situaţie s-au regăsit cei doi minori aduşi de urgenţă la spital după ce au consumat alcool la ediţia din acest an a Festivalului Berii. La doar o lună de zile a apărut un nou caz de comă alcoolică în rândul minorilor. Este vorba despre un copil de 12 ani care a fost transportat la spital în comă după ce consumase mai multe beri. Specialiştii antidrog s-au autosesizat şi vor oferi consiliere atât minorului, cât şi familiei acestuia „Am luat legătura cu medicii de la Urgenţe şi ne-am interesat despre caz. Urmează să oferim consiliere de specialitate copilului şi familiei lui. Acesta este un nou caz de comă alcoolică în rândul minorilor şi o dovadă în plus că alcoolul rămâne un fenomen la nivelul judeţului nostru, din păcate”, a precizat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj. Reprezentanţii CPECA Gorj continuă activităţile de combatere a acestui fenomen şi în următoarea perioadă. Aceştia speră ca eforturile lor să dea rezultat şi să dispară acest fenomen sau, cel puţin, să-i fie diminuate dimensiunile.
Minodora Sucea