Situație alarmantă la Motru! 5 morți, în 24 de ore

4482

Administrația locală din Motru este în alertă. Numărul de pacienți cu coronavirus este în creștere alarmantă, rata de infecție a ajuns la opt la mia de locuitori iar numărul de decese este fulminant. Recent s-au înregistrat cinci morți de Covid în 24 de ore. 

Edilul de Motru, Cosmin Morega avertizează cetățenii să respecte măsurile de protecție deoarece zeci de persoane ajung la spitalul municipal, bolnavi de Covid 19. De altfel, în unitatea medicală motreană, la ora actuala, sunt internați peste 60 de pacienți cu Covid 19, sub diverse forme. Alte zeci de persoane, care au forme mai ușoare de Covid, sunt lăsați să plece acasă cu tratament, care este de multe ori ineficient.

Creșterea deceselor în localitate șochează administrația locală, asta și pentru că Primăria Municipiului Motru a înregistrat până în prezent, 160 de decese, instituția fiind nevoită să solicite alte carnete de certificate de deces deoarece UAT-ul nu mai are.

În toată istoria municipiului Motru nu s-au înregistrat mai mult de 130 de decese pe an, iar acum sunt 160 iar anul nu s-a terminat.

Primarul municipiului Motru ia în calcul chiar întrunirea Comitetului Local de Situații de Urgență în vederea stabilirii unor anumite măsuri, inclusiv trecerea școlilor în on line ca și alte restricții, asta deoarece rata de infectare a ajuns la opt la mia de locuitorii. „Fac apel la toți factorii de decizie de la nivel județean, la Prefectura și ISU în special pentru a ne sprijini în continuare cu asigurarea unei autoutilitare in vederea aprovizionării spitalului cu oxigen, care la ora actuală se consuma în cantități foarte mari dar și suplimentarea de echipamente, de medicamente, atât de necesare în acest moment. Le mulțumesc medicilor, asistenților, personalului auxiliar și unității medicale, oameni care sunt în prezent obosiți, disperați, triști de situația în care am ajuns. Salariații spun că asistă neputincioși la moartea unor persoane cunoscute din comunitate, la persoane tinere  care se sting urmare a coronavirusului. De altfel, s-au înregistrat la spital și cinci decese în 24 de ore, fapt îngrijorător. Populația ar trebui să fie mult mai atentă și să evite deplasările”, a declarat primarul Cosmin Morega.

Printre decedații din Motru se află și persoane tinere, cu vârsta de 40 și 50 de ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here