Situație absurdă la Târgu-Jiu! 40 de cetățeni sunt chiriași ANL, de un an de zile, doar pe hârtie

3306

Săptămâna viitoare, se împlinește exact un an de când autoritățile municipale le-au împărțit celor 40 de persoane din Târgu-Jiu, care s-au încadrat pe criteriile impuse de administrația locală, spațiile locative disponibile în noile blocuri construite de Agenția Națională a Locuinței în oraș. Asta, după ce pe 25 iunie 2018, lista finală cu beneficiarii acestor locuințe ANL a fost aprobată de consilierii municipali. Chiriașii și familiile lor așteaptă însă de un an de zile să intre în noile lor locuințe, după ce, inițial, li s-a motivat că mai sunt mici lucrări de făcut la aceste blocuri, mulți împărțind, și în prezent, cu părinții bolnavi și copiii lor mici garsoniere în oraș ori achitând lunar baii pentru apartamente închiriate.

După ce li s-au împărțit locuințele, în cadrul unei ședințe publice care a avut loc în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, viitorii chiriași ANL au aflat că procedura nu impunea și acordarea cheilor noilor spații locative. Asta, pentru că, se motiva atunci, ANL mai avea de lucru la parcări și să pună balustradele la balcoane. Chiriașilor li s-a spus că vor mai trebui să aștepte un timp scurt până când se vor muta în locuințe, dar au trecut Crăciunul chiar și sărbătorile pascale și s-a făcut și anul, iar chiriașii nu au trecut încă pragul caselor lor. Oamenii nemulțumiți dau vina pe autoritățile locale pentru că au permis ANL să tragă astfel de timp, cu atât mai mult cu cât nici măcar în prezent, investiția nu este gata. Unii se plâng că plătesc chirie piperată pentru locuințele închiriate în oraș ori că stau în aceleași condiții, cu părinții și familia în câte o garsonieră.

Primăria: Vina aparține ANL!
Reprezentanții Primăriei Târgu-Jiu au declarat pentru Gorjeanul că investiția are nou termen de finalizare în august, locuințele ANL nu au fost predate încă municipalității, ele nefiind încă recepționate.,,Agenția Națională pentru Locuințe nu și-a achitat obligațiile în ceea ce privește unitățile locative din zona Narciselor, finalizarea lucrărilor, recepția și predarea locuințelor.
În ceea ce privește Primăria Municipiului Târgu-Jiu, instituția a asigurat la timp utilitățile, alimentarea cu apă, energie electrică, gaze naturale, racorduri la canalizarea menajeră, sistematizarea zonei și a căii de acces. În urma discuțiilor și corespondenței purtate cu reprezentanții ANL, termenul limită de finalizare stabilit este luna august 2019. La ora actuală, chiar dacă municipalitatea și-a îndeplinit toate obligațiile pe care le avea privind viabilizarea terenului, Agenția nu a finalizat lucrările și nu a trecut la recepția acestora.După recepție, locuințele urmează a fi predate municipiului Târgu-Jiu care le va repartiza cetățenilor”, a declarat Ana Maria Giurea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu.Teoretic, chiriașii mai au de așteptat o lună pentru a li se înmâna cheile la locuințele ANL, dar, practic, nimeni nu știe dacă cei de la Agenție își vor respecta acest ultim termen transmis autorităților municipale.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here