Sistemul energetic, pregătit pentru valul de ger. Ajutor de la CEO!

1015

România va traversa un șoc termic cu minime nocturne de până la minus 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute, însă Sistemul Energetic Național este pregătit pentru această perioadă, informează Ministerul Energiei.
„Miercuri, 10 februarie, s-a organizat ședința Comandamentului de Iarnă coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat, Niculae Havrileț. La ședință au participat cei mai importanți actori ai sectorului energetic care mențin în funcțiune Sistemul Energetic Național și asigură furnizarea continuă și în siguranță. Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de șapte-opt zile, România va traversa un șoc termic cu minime nocturne de până la – 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la -8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui șoc termic. Toți actorii esențiali care asigură funcționarea Sistemului Energetic Național au precizat că sunt pregătiți pentru perioada care urmează”, anunță Ministerul Energiei.
Complexul Energetic Oltenia va funcționa normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziție un grup de producție de energie electrică de la Turceni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here