Sistemul energetic are nevoie de investiții uriașe. Grupuri noi la CE Oltenia

1290

Totalul investițiilor necesare în sectorul energiei electrice pentru perioada 2019-2030 este de circa 14 miliarde de euro, potrivit proiectului „Strategiei energetice a României 2019-2030, cu perspectiva anului 2050”. Pe listă regăsim realizarea grupului de 600 MW de la Rovinari, „un proiect strategic pentru România”, și a unui grup energetic nou de 400 MW la Turceni, bazat pe cele mai noi tehnologii la nivel european pentru emisiile poluante.

Cele mai importante obiective de investiții în sectorul de producere și transport al energiei electrice sunt: finalizarea grupurilor 3 și 4 la CNE Cernavodă; realizarea unui grup energetic nou de 600 MW la Rovinari; realizarea Centralei Hidroenergetice cu Acumulare prin Pompaj Tarnița-Lăpuștești; grup energetic nou 400 MW parametrii ultrasupracritici la Turceni; centrala Hidroelectrică Turnu-Măgurele – Nicopole, 500 MW; grup energetic nou 200 MW CCGT- Craiova II, pe gaz cu funcționare flexibilă, inclusiv stocarea resursei energetice în depozitul subteran Ghercești; grup energetic nou 400 MW CCGT pe gaz cu funcționare flexibilă – Mintia; centrala Hidroelectrică Răstolița – 35 MW; centralele hidroelectrice de pe râul Jiu – 90 MW; centrale hidroelectrice pe râul Olt (defileu) – 145 MW. Ministerul Energiei a anunțat publicarea proiectului de strategie, finalizarea raportului de mediu și a studiului de evaluare adecvată, dezbaterea publică a acestor documente urmând să aibă loc în data de 15 octombrie.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Grupul nou de la Rovinari este strategic de 12 ani si tot la nivel de discutii se afla.Hartia poate cuprinde orice,inclusiv grupul nou de la Turceni.Daca ne referim la fonduri financiare ,cine le va asigura ?se va face o ordonanta de sprijin ca in cazul certificatelor de co2 ,speciala pentru CEO ,intro piata concurentiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here