Sistemul de asistenţă socială, reformat „din temelii”

1235

Reprezentanţii Ministerului Muncii au transmis, sâmbătă, că sistemul de asistenţă socială va fi reformat „din temelii”.

„Se reformează din temelii sistemul de asistenţă socială! S-a terminat cu licenţele date din birou fără vreo verificare pe teren! S-a terminat cu licenţele provizorii prelungite la infinit! „Clienţii misterioşi” vor putea vedea ce se întâmplă în centre şi apoi vor anunţa ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială – n.r.). Beneficiarii nu vor mai putea fi ascunşi prin subsoluri şi plimbaţi dintr-un centru în altul pentru că întregul sistem va fi digitizat”, arată o postare de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Cei care încalcă legislaţia vor suporta inclusiv consecinţele legii penale, iar amenzile cresc de cinci ori, până la 100.000 de lei.

„ONG-urile, cultele religioase, instituţiile de învăţământ, Avocatul Poporului şi societatea civilă, în ansamblul său, vor avea un rol mai puternic. Facem cu toţii echipă în sprijinul copiilor, vârstnicilor sau a celor cu dizabilităţi cazaţi în astfel de centre! Pachetul legislativ a ajuns în Parlament după ce a fost aprobat de Guvernul României”, potrivit Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here