Sistem automat de taxare. Cum se va intra în parcarea din Piața Centrală

1111

Primăria Municipiului Târgu-Jiu va achiziționa un sistem de taxare automată pentru cea mai mare parcare cu plată din oraș. Sistemul va contoriza în timp real numărul de locuri disponibile în parcarea Rodna și cea de la Super 2000, iar în cazul în care acestea sunt ocupate, ansamblul terminal de intrare – barieră nu va mai permite accesul altor autovehicule decât pe măsura eliberării unor locuri de parcare. Accesul se va face pe baza tichetelor cu cod de bare, cu carduri de proximitate și în baza recunoașterii numerelor de înmatriculare ale mașinilor.

Municipalitatea a scos la licitație contractul de furnizare, montare și punere în funcțiune a sistemului automatizat pentru administrarea parcării cu plată în Piața Centrală, pentru care oferă puțin peste 520.000 de lei.
Sistemul de acces și administrare al parcării va cuprinde două terminale de intrare, două de ieșire, patru bariere de intrare-ieșire, două automate de plată, server cu software specializat pentru administrarea parcării, dar și alte componente.
Accesul în parcare se va face pe baza tichetelor cu cod de bare, cu carduri de proximitate și în baza recunoașterii numerelor de înmatriculare ale mașinilor.
„La intrarea în parcare, fiecare autovehicul va opri în dreptul terminalului de intrare. Vizitatorii ocazionali vor obține de la terminalul de intrare un tichet cu cod de bare care va avea inscripționate datele de identificare necesare (data și ora intrării, numărul tichetului, numărul de înmatriculare al vehiculului pentru care s-a emis tichetul de intrare) și scurte instrucțiunii de utilizare a parcării. Tichetul va fi validat numai în cazul în care autoturismul intră efectiv în parcare, pentru a preveni eventualele fraude. Abonații vor intra în parcare în baza recunoașterii numărului de înmatriculare sau vor apropia cardul de cititorul de carduri de proximitate, primind dreptul de acces dacă dețin un abonament valid. După preluarea tichetului de către vizitator, respectiv identificarea pe baza numărului de înmatriculare, bariera se va ridica, permițând accesul autovehiculului în parcare”, potrivit caietului de sarcini al licitației.
Înainte de a părăsi incinta parcării, vizitatorii ocazionali, posesori ai tichetului de parcare, vor prezenta tichetul la casa automată sau la operatorul parcării (casier), în vederea achitării contravalorii perioadei de staționare în parcare. La ieșirea din parcare, fiecare mașină va opri în dreptul terminalului de ieșire. „Vizitatorii ocazionali vor scana, în terminalul de ieșire, tichetul cu cod de bare validat după efectuarea plății. Sistemul va fi prevăzut cu camere LPR, vizitatorii care au efectuat plata parcării vor putea părăsi parcarea prin recunoașterea numărului de înmatriculare, nemaifiind nevoie de scanarea tichetului la terminalele de ieșire. Abonații vor putea părăsi parcarea după identificarea pe baza cardului de proximitate sau a numărului de înmatriculare. Aceștia vor putea intra/ieși de mai multe ori în parcare, în perioada de valabilitate a abonamentului”, se mai arată în documentație.
Firmele interesate pot depune oferte până pe data de 28 octombrie. Termenul de livrare a echipamentelor este de o lună, iar termenul de punere în funcțiune este de zece zile de la livrarea lor. Garanția echipamentelor va fi de cel puțin 2 ani.
Parcarea de la Piața Centrală a fost preluată de către primărie, în urmă cu aproape un an, după ce timp de 20 de ani s-a aflat în administrare privată.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here